جزیره های ایرانی خلیج فارس که کمتر می شناسید!
به گزارش پری بلاگ، جزیره های دیگری هم که جهانگرد پذیر هستند مثل لاوان، هرمز، لارک و هنگام به تدریج برای مسافران شناخته می شوند.

اما جزیره های دیگری هم در خلیج فارس هستند که خیلی شناخته شده نیستند، اما جاذبه های زیادی برای طبیعتگردان حرفه ای دارند. در این نوشته با این جزایر ایرانی کمترشناخته شده آشنا می شویم:
جزیره سیری
جزیره سیری که به نام جزیره راز هم شناخته می شود جزیره ای مرجانی است که اکنون به صورت جزیره ای ویژه استخراج و انتقال نفت درآمده است و کاربد صنعتی آن بر دیگر ویژگی های آن غلبه کرده است. جزیره سیری یا راز حدود 17 کیلومتر مربع مساحت دارد و بسیار مسطح است. پوشش گیاهی و جانوری خیلی متنوعی ندارد و آب و هوای آن گرم و شرجی است.
جزیره فارور بزرگ
در شرق جزیره کیش و در شمال جزیره سیری جای گرفته است و اکنون ساکن بومی ندارد. جزیره فارور یا فرور بزرگ، در گذشته محل لنگر انداختن کشتی های صید مروارید بوده است. چاه های آبی هم در آن وجود دارد که زمانی محل ذخیره آب بوده است.
جزیره فرور کوچک
جزیره فرور کوچک در بین جزیره سیری و فارور بزرگ قرار گرفته است. این جزیره به همراه فارور بزرگ و هندورابی بخشی از منطقه آزاد تجاری کیش هستند و بخشی از شهرستان بندر لنگه به شمار می فرایند.
جزیره تنب بزرگ و تنب کوچک
دو جزیره تنب بزرگ و تنب کوچک که در کنار هم قرار گرفته اند مسکونی نیستند، اما در جای ویژه ای قرار گرفته اند که کشتی های تجاری و نفت کش ها از کنار آنها عبور می کنند. کلمه تمب، به معنای تپه است، زیرا این دو جزیره از دید دریانوردان به صورت یک تپه دیده می شوند.
جزیره ابوموسی
یکی دیگر از جزایر سه گانه ایرانی در خلیج فارس، جزیره ابوموسی است که تا دوران پهلوی دوم، در اختیار انگلیسی ها بود. اما در این زمان با توافقات اجرا شده ابوموسی و دو جزیره تنب کوچک و بزرگ به ایران بازگشتند.
جزیره فارسی
جزیره فارسی که زیر نظر استانداری بوشهر است، یک جزیره غیرمسکونی است و تردد زیادی هم به آن صورت نمی پذیرد.
جزیره خارک
جزیره خارک یا خارگ، یکی از جزایر نفت خیز ایران در خلیج فارس است که بخشی از استان بوشهر به شمار می رود. خارگ که در آن کتیبه هایی از دوران باستان هم به جا مانده است، بیشتر کاربردی صنعتی دارد و بومیانی در آن سکونت دارند.
منبع: گردشبان