جنگل پاجی دودانگه ، در استان مازندران

به گزارش پری بلاگ، جنگل پاجی

جنگل پاجی دودانگه ، در منطقه حفاظت شده بولا در استان مازندران و در روستای پاجی قرار گرفته است.این جنگل پر است از رنگ های زنده و گرم درختان و شنیدن صدای دلنشین طبیعت در دل کوههای بلند .جنگل پاجی مکانی است که به راحتی می توانید به آرامشی وصف ناشدنی به دور از هیاهوی ترافیک شهری برسید و لذت ببرید . در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با جنگل پاجی بیشتر آشنا شوید.

جنگل پاجی دودانگه ، در استان مازندران

بولا یک منطقه حفاظت شده با مساحت 3907 هکتار است که در استان مازندران واقع می باشد و بخش کوچکی از آن در استان سمنان قرار گرفته است. منطقهٔ جنگلی بولا با اقلیم نیمه مرطوب عنوان منطقهٔ حفاظت شدهٔ بولا به منطقه ها تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ایران پیوسته است. جنگل پاجی بخشی از جنگل بولا و منطقه ای پوشیده از درختان انجیلی است که در فصل بهار و پاییز از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است.

یکی از زیبایی های طبیعت بخصوص پاییز رنگارنگ بودن آن است در این جنگل که یکی از جنگلهای انجیلی ایران است در فصل پاییز به قدری زیبا و تماشای می باشد که حتی تصور کردن آن هم سخت است . نوع درختان این منطقه باعث شده رنگ برگ ها در پاییز تنوع زیادی داشته باشد. در واقع اگر در زمان مناسبی به جنگل پاجی سفر نموده باشید، متوجه خواهید شد که رنگ ها از زرد آغاز می گردد و در انواع مختلف نارنجی و قرمز و گاهی ارغوانی ادامه می یابد. جنگل پاجی جایی است که می توانید خود را غرق در عکس طبیعت کنید. آن قدر رنگ ها دل نواز هستند که به هر درختی برسید، باز هم عکس تازه ای خواهید گرفت و از نظاره آن سیر نخواهید شد.

یکی از نکات جالب در خصوص درخت انجیلی، شاخه های آن است که هنگام رشد به طرز عجیبی به هم جوش می خورند و شبکه تودرتوی زیبایی به وجود می آورند. این درخت به نوعی یک درخت باستانی به شمار میرود، چون از دوران سوم زمین شناسی تا به حال به جای مانده و در منطقه رویشی خزری یافت می گردد. رنگ برگ های انجیلی در فصل پاییز بی نظیر است. البته گیاهان و درختان زیادی در این جنگل قابل رویت هستند که تنها به یکی از آن ها اشاره کردیم که معروفیت بالایی دارد. اگر به اطراف خود دقت کنید، انواع قارچ ، گل و گیاهان کوچک و بزرگی را خواهید دید که همه جا را پوشش داده اند

روستای پاجی

نزدیکی روستای پاجی، روستای دیگری به نام میانا قرار گرفته که به علت فاصله کم بین دو روستا معمولا مردم محلی به آن پاجمیانا می گویند، اما باید بدانید که این دو در حقیقت دو روستای مجزا هستند. به جز جنگل زیبای پاجی، این روستا جاذبه های دیگری هم مانند رودخانه اشک دارد که گفته می گردد یکی از زیستگاه های ماهی قزل آلای خال قرمز است و شهر تاریخی مدفون اراد یا ارادت که طبق باورهای محلی شهری است که مردم روستای پاجی در گذشته در آن ساکن بوده اند. بعلاوه قله خرونرو هم از این منطقه قابل تماشا است، کوهی که به آلپ ایران معروفیت دارد.

برترین زمان برای بازدید

همان طور که از توضیحات پیداست، یکی از برترین زمان های بازدید از جنگل پاجی فصل پاییز است که رنگ برگ درختان نظیر ندارد. البته قطعا در فصل بهار هم بازدید از این منطقه و تماشا سرسبزی آن بسیار لذت بخش خواهد بود؛ اما اگر بخواهید راز پنهان این جنگل را از نزدیک آشکار کنید، بهتر است در فصل پاییز اقدام به بازدید کنید.

باید حواستان باشد که روز و ماه درستی را برای گشت وگذار در این منطقه انتخاب کنید. درختان خزان کننده جنگل پاجی، پس از زرد شدن برگ هایشان، برگ ریزی دارند، بنابراین اگر خیلی زود بروید، درخت ها هنوز سبز خواهند بود و اگر هم چند روز دیر بروید، برگ درختان را به جای این که روی شاخه ببینید روی زمین خواهید دید.

امکانات حوالی جنگل پاجی

امکانات خاصی نزدیک جنگل پاجی وجود ندارد و بهتر است وسایل و خوراکی های مورداحتیاج خود را از قبل تهیه نموده باشید. تنها جایی که می توانید در صورت احتیاج به آن مراجعه کنید، فروشگاه های داخل روستاهای موجود در مسیر این جنگل است.

نحوه دسترسی به جنگل پاجی

برای رفتن در دل روستای پاجی بهتر است خودروی مناسبی داشته باشید که در مسیرهای خاکی به مشکل برنخورد. از وقتی که وارد مسیر روستاها می شوید، راه کمی پیچیده می گردد. یا باید یک راهنمای راه بلد همراه داشته باشید یا از مردم محلی یاری بگیرید. در نهایت به یک فضای باز می رسید که یک ساختمان مسجد هم در آن قرار گرفته است. خودروی خود را همین جا پارک کنید و پیاده در مسیر رودخانه به راه بیفتید.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 20 مهر 1403 بروزرسانی: 20 مهر 1403 گردآورنده: pariblog.ir شناسه مطلب: 1325

به "جنگل پاجی دودانگه ، در استان مازندران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جنگل پاجی دودانگه ، در استان مازندران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید