صنایع دستی نیازمند سند ملی مهارتی است
به گزارش پری بلاگ، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده و گزارش های منتشر شده، صنایع دستی نیازمند سند ملی مهارتی است.
مریم جلالی در جلسه هم اندیشی مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس و مدیران این مرکز گفت: صنایع دستی نیازمند سند ملی مهارتی است و ضروری است تا در خصوص ارتقای این حوزه به عنوان اکوسیستم اقدامات موثری صورت گیرد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی توضیح داد: حوزه صنایع دستی در زمینه های تجارت الکترونیک و صادرات نیازمند توانمندسازی و حمایت جدی است.
علی اصغر شالبافبان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز یادآور شد: انتخاب گردشگری به عنوان پیشران توسعه اقتصاد کشور، اقدامی صحیح و مبتنی بر حقیقت است. وقتی ما صحبت از گردشگری می کنیم، دقیقا از میراث فرهنگی و صنایع دستی هم سخن به میان آورده ایم، چرا که این سه حوزه به یکدیگر مرتبط و متصل هستند.
مدیرکل حفظ و احیای بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این جلسه عنوان نمود: برنامه هفتم فرصت خوبی است تا قانون حمایت از بازسازی و احیای بناهای تارخی قصد توانمندسازی مردم را داشته است، فرصت بروز و ظهور پیدا کند.
وی اضافه نمود: در این برنامه ضروری است تا تکالیفی که برای دولت تعریف شده است دقیقا به عنوان دستگاهی معین و شفاف گردد و سهم احیا و بازسازی بناهای تاریخی فرهنگی از بافت های فرسوده به درستی تخصیص داده گردد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بودجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: ظرفیت قابل طرح و نیازمند توجه در برنامه هفتم توسعه، صندوقی است که در خصوص آن بحث ها و صحبت های زیادی شده است. این صندوق بایستی تغییر ماهیت به نهاد عمومی غیر دولتی دهد و از ظرفیت های بخش خصوصی برای توسعه مردم محور فعالیت های این وزارت استفاده کند.
بابک نگهداری، رئیس مرکز پژوهش های مجلس در این نشست بر لزوم ریل گذاری در حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در برنامه هفتم توسعه تاکید نمود.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با کاربردی دانستن این جلسات و لزوم شنیده شدن دغدغه دستگاه های اجرایی، برنامه هفتم توسعه کشور را فرصتی برای ریل گذاری آینده حوزه های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دانست.
این جلسه با حضور شش معاون گردشگری و صنایع دستی، جمعی از مدیران کل معاونت های میراث فرهنگی و توسعه مدیریت و منابع، وزارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و مدیر دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ و جمعی از کارشناسان گروه ورزش، میراث فرهنگی و گردشگری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی برگزار گردید.
در این نشست که به میزبانی دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ مرکز پژوهش های مجلس برگزار گردید، عملکرد گروه ورزش، میراث فرهنگی و گردشگری مورد آنالیز نهاده شد و فعالیت های راهبری در راستای برطرف مسائل و نیازهای حوزه تقنینی کشور در این زمینه در سال 1401 مورد تشریح نهاده شد.
در این جلسه، پس از شنیدن دغدغه مدیران و معاونین وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور ویژه به موضوع برنامه هفتم توسعه و احکام پیشنهادی پرداخته شد و گزارشهای کارشناسی در خصوص برنامه های توسعه کشور و مفاد پیشنهادی برنامه هفتم توسعه مورد آنالیز نهاده شد.
منبع: همگردی