وقوع 6 حریق در 5 هکتار از مراتع استان اصفهان از ابتدای سال
به گزارش پری بلاگ، خبرنگاران/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از وقوع 6 حریق در سطح استان از ابتدای سال جاری تا به امروز اطلاع داد و گفت: یک مورد حریق در نطنز، یک مورد در میمه و 4 مورد در سمیرم رخ داده که مجموع مساحت آنها کمتر از 5 هکتار بوده است.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به وقوع حریق در یک و نیم هکتار از مراتع تنگ مسی قلعه مختار خان در بخش حنای شهرستان سمیرم، اظهار کرد: ساعت 11 امروز (شنبه-24 خرداد) با اطلاع رسانی به موقع و کوشش دو ساعته تیم های حفاظت منابع طبیعی و عوامل آموزش دیده منطقه ای، حریق کنترل و اطفا شد.
وی همچنین از وقوع حریق در 200 متر از مراتع ده زرگران شهرستان چادگان در ساعت 13 امروز اطلاع داد و اضافه کرد: با اطلاع رسانی به موقع و کوشش یک ساعت و نیم تیم های حفاظت منابع طبیعی و عوامل آموزش دیده منطقه ای این حریق نیز کنترل و اطفا شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: از ابتدای سال تا به امروز 6 مورد حریق در سطح استان داشتیم که همه این حریق ها به علت خطای انسانی رخ داده است.
وی ادامه داد: یک مورد حریق در مناطق حفاظت شده نطنز، یک مورد در میمه و 4 مورد در سمیرم رخ داده که مجموع مساحت آنها کمتر از 5 هکتار بوده است.
شیشه فروش درخصوص تاثیر حریق در مراتع، گفت: از بین رفتن پوشش گیاهی، افزایش فرسایش بادی، مرگ و میر حیوانات و گیاهان، آلودگی هوای ناشی از حریق، از بین رفتن میکرو ارگانسیم های خاک، عدم توان فراوری اکسیژن در مرتع و از بین رفتن محصولات مرتعی مثل کتیرا از جمله این تاثیرات است، ضمن اینکه مرتع پس از وقوع حریق لااقل تا 3 سال احتیاج به غرق دارد.
وی با اشاره به اینکه حریق معمولا به دو علت گرمای هوا و خطای انسانی اتفاق می افتد، اضافه کرد: 95 درصد وقوع حریق به علت خطای انسانی است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه بارندگی خوب فروردین باعث شد پوشش گیاهی یکساله در مراتع رویش خوبی داشته باشد، اضافه کرد: با فرارسیدن تابستان این پوشش گیاهی خزان می نماید که با خطاهای انسانی مثل رها کردن اشیا براق در طبیعت، آتش زدن ته مانده مراتع توسط کشاورزان، چرای گوسفندان و یا روشن کردن آتش توسط گردشگران به سرعت آتش گرفته و توسعه پیدا می نماید.
وی با اشاره به هشدار مدیریت بحران استانداری برای روشن نکردن آتش در مراتع و عرصه های محیط زیست، توضیح داد: شهروندان می توانند به وسیله تلفن 1504 مربوط به یگان حفاظت از منابع طبیعی و همچنین 112 هلال احمر وقوع حریق را اطلاع دهند.
شیشه فروش یادآور شد: در سطح استان 6 میلیون و 300 هزار هکتار مرتع و 100 هزار هکتار جنگل داریم که لااقل یک میلیون هکتار از آن ها استعداد حریق دارد.
به گفته وی، بیشترین حریق های سال گذشته در فریدن، بوئین میاندشت، خوانسار، چادگان، فریدونشهر، سمیرم، دهاقان، تیران و کرون، لنجان، گلپایگان، نطنز و مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان کاشان رخ داده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ارسال بخشنامه ها و دستورالعمل ها به شهرداری ها و دهیاری ها برای گشت و مراقبت در مراتع و عرصه های طبیعی استان، گفت: تیم های محلی ایجاد شده و 720 نفر آموزش های لازم را دیده اند، همچنین تیم های اطفا محلی مجهز به آتش کوب، بیل و دستکش شده اند و تیم های اطفا حریق سیار هم برای حضور در مناطق تجهیز شده اند.
وی اظهار کرد: از سازمان جنگل ها و مراتع کشور درخواست داریم سبدهای پاشش آب برای اصفهان بفرستند تا بتوان امداد هوایی انجام داد، همچنین دو پایگاه ثابت در سمیرم و فریدونشهر برای اطفا حریق تجهیز نمایند.
شیشه فروش در خاتمه از برخورد قضایی با افراد مقصر در آتش سوزی مراتع و عرصه های طبیعی اطلاع داد و گفت: توصیه ما این است که با توجه به گرمای هوا و خزان پوشش های گیاهی یکساله که آماده حریق است، کشاورزان، مرتعداران، دامداران، ساکنان و گردشگران در مراتع و عرصه های محیط زیست اصول ایمنی را رعایت نموده و از روشن کردن آتش و رها کردن اشیا در مراتع خودداری نمایند و در صورت احتیاج به آتش، از خاموش شدن آن اطمینان حاصل نمایند.
منبع: خبرگزاری ایسنا