زمان واریز یارانه معیشتی مهرماه معین شد
به گزارش پری بلاگ، یازدهمین مرحله یارانه معیشتی فردا شب (پنج شنبه 10 مهرماه ساعت 24) به حساب سرپرستان خانوار واریز می گردد.

طبق روال قبل سازمان برنامه وبودجه کشور یارانه یاری معیشتی خانوارها، فردا شب به حساب سرپرستان خانوار ها واریز خواهد شد. تا به امروز ده دوره از این بسته معیشتی دولت برای حمایت از دهک های پایین جامعه پرداخت شده است و به گفته رئیس سازمان برنامه وبودجه، یازدهمین مرحله آن ساعت 24 روز پنج شنبه 10 مهرماه، به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
بسته معیشتی فوق پس از افزایش قیمت بنزین در آبان ماه برای حمایت از اقشار کم درآمد جامعه در نظر گرفته شده است.
سازمان هدفمندی یارانه ها در اطلاعیه جدید خود اعلام نموده که این مبلغ همانند مراحل قبل و بر اساس تعداد اعضای خانوار واریز می گردد. طبق این اطلاعیه برای خانواده یک نفره 55 هزار تومان، دونفره 103 هزار تومان، خانواده های سه نفره 138 هزار تومان، چهارنفره 172 هزار تومان و خانواده های 5 نفره و بیشتر نیز 205 هزار تومان یارانه یاری معیشتی واریز خواهد شد.
در حال حاضر 60 میلیون نفر در طرح بسته یاری معیشتی دولت هستند که دولت موظف است در هرماه به آن ها یارانه یاری معیشتی پرداخت نماید.
چه خانوار هایی یارانه یاری معیشتی دریافت نمی کنند؟
در طرح بسته معیشتی دولت که در پی گرانی و اصلاح قیمت بنزین تصویب شد، مقرر شد خانوار ها و اقشار آسیب پذیر جامعه مابه التفاوت افزایش قیمت بنزین را به صورت یارانه یاری معیشتی دریافت کنند. طبق این طرح خانوار هایی هم که هستند که این یارانه را دریافت نمی کنند. خانوار های دارای واحد مسکونی، شغل و خودرو به طور هم زمان، خانوار های دارای دو واحد ملکی و هم چنین خانوار هایی که ارزش ملک آن ها در تهران و کلان شهر ها 12 و 9 میلیارد ریال است، نیز مشمول این طرح نمی شوند.
در این میان خانوار هایی که دارای خودروی شخصی به ارزش سه میلیارد ریال و خودروی عمومی به ارزش بیشتر از چهار میلیارد ریال باشند، نیز در طرح دریافت کنندگان این بسته معیشتی قرار نخواهند گرفت. کارفرمایان دارای بیش از سه بیمه پرداز، خانوار های دارای بیش از سه سفر خارجی غیر زیارتی و گیرندگان تسهیلات بانکی به مبلغ بیش از سه میلیارد ریال نیز مشمول این یاری معیشتی نخواهند بود.
طبق اعلام سازمان هدفمندی سازی یارانه ها میزان درآمد ماهیانه خانوار های نیز یکی دیگر از شاخص های پرداخت یارانه یاری معیشتی خواهد بود. بر این اساس حداقل درآمد ماهانه برای خانواده یک نفره باید چهار میلیون، خانواده دونفره پنج میلیون، خانواده سه نفره 6 میلیون و خانواده 5 نفره و بیشتر نیز 8 میلیون تومان باشد.
آیا میزان و مبلغ یارانه و یاری معیشتی دولت تناسبی با گرانی و تورم و خط فقر دارد یا خیر؟
در روز های اخیر با انتشار اخباری مبنی بر رسیدن خط فقر به 10 میلیون تومان، در رسانه ها و فضای مجازی شاهد واکنش های زیادی هستیم. برای ملتی که باید هم زمان با شرایط تورم، گرانی، تحریم و همه گیری کرونا دست وپنجه نرم کند، خبر خط فقر 10 میلیونی، یک شوک تازه بود که این روز ها در محافل خبری و فضای مجازی در خصوص آن زیاد بحث می گردد.
با توجه به مسائل چند سال اخیر به نظر می رسد سابقه دولت در پرداخت یارانه ها چندان هم خوب و مفید واقع نبوده است، چراکه طبق قانون دولت موظف است در کنار تأمین احتیاج های اساسی مردم در و ریشه کردن فقر نیز کوشش کند. با نگاهی به مبلغ و میزان یارانه ها، با افزایش تورم و بالا رفتن دلار متوجه می شویم که دولت در پرداخت یارانه ها و کاهش فقر، عملکرد قابل قبولی نداشته است. چراکه به میزان و مبلغ یارانه و یاری معیشتی دولت هیچ تناسبی با گرانی، تورم و خط فقر ندارد.
با همه این تفاسیر می توان مطرح نمود که بیش از نیمی از جمعیت کشور در خط فقر مطلق به سر می برند که در این اوضاع مالی سخت می بایست تمام مسائل را خودشان به تن هایی به دوش بکشند.
منبع: فرارو