طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی
به گزارش پری بلاگ، بعضی از میوه ها و سبزیجات هستند که می توانید خارج از فصل آن ها را بخرید اما همواره طعمی مشابه محصولات آن فصل ندارند ضمن اینکه معمولاً گران تر هستند. آلبالو یکی از همین میوه هاست که با خشک کردن آن می توانید در بقیه فصول سال از میل کردن این میوه لذت ببرید.

خشک کردن آلبالو فرآیندی آسان دارد که می توان آن را در خانه از طریق فر، دستگاه میوه خشک کن و یا حتی به طور طبیعی در زیر نور خورشید انجام داد. بسته به روشی که از آن بهره می گیرید و اینکه آلبالو کامل یا نصفه را خشک می کنید، طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی می تواند از چند ساعت تا چند روز طول بکشد.
این میان وعده قابل حمل و سالم یکی از انواع تنقلات خوشمزه است که در ایران هواداران زیادی دارد. در ادامه این مطلب از مطالب خبرنگارانمارکت می خواهیم باهم با طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی آشنا شویم. با ما همراه باشید.
مراحل اولیه برترین روش تهیه آلبالو خشکه در منزل
- برای طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی هر نوع آلبالویی می تواند مفید باشد، تنها باید مطمئن شوید که آن ها تازه، بدون هیچگونه لکه و کرم خوردگی باشند.
- آلبالو ها را خوب بشویید و سپس برای خروج آب، آن ها را داخل آبکش بریزید و بگذارید چند دقیقه در آبکش بماند. برای شستشوی آن ها از آب خنک استفاده نمایید.
- در این مرحله باید ساقه های آن ها را جدا کنید.
- از یک دستمال کاغذی لطیف یا پارچه تمیز برای خشک کردن کامل آلبالوها یاری بگیرید.
3 روش خشک کردن آلبالو در خانه
سه روش برای تهیه آلبالو خشکه ترش وجود دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم:
مواد مورد احتیاج برای تهیه آلبالو خشکه ترش با آفتاب
- آلبالو: یک الی دو کیلو
- نمک: سه الی چهار قاشق چایخوری
- رب انار: یک قاشق غذاخوری
- قابلمه میانه
- آبکش (دهانه آبکش باید از دهانه قابلمه کوچک تر باشد)
روش خشک کردن آلبالو در آفتاب
- اولین روش تهیه آلبالو خشک در منزل خشک کردن آلبالو در آفتاب است که با پر کردن سه چهارم یک قابلمه بزرگ از آب شروع می گردد. سپس ظرف را روش شعله گاز قرار داده و اجازه می دهیم آب جوش بیاید.
- در این مرحله باید دو قاشق از سه قاشق چایخوری آماده نموده بودید را داخل قابلمه بریزید.
- آلبالوهای شسته شده را با آبکش در کل به مدت 20 الی 30 ثانیه داخل آب جوش بگذارید که این زمان را باید به سه ثانیه های مکرر تقسیم نمایید. یعنی سه ثانیه صبر کنید سپس آبکش را از قابلمه خارج کنید. این کار برای دو الی سه بار تکرار کنید.
- حال آلبالوها آبکشی شده را روی یک پارچه لطیف و تمیز به طوری قرار دهید که روی هم انباشته نباشند.
- در این مرحله نوبت به قرار دادن آلبالوها جلوی آفتاب می رسد. آن ها را تا زمانی که حالت چروکیدگی پیدا نمایند جلوی نور خورشید نگه دارید که معمولاً این امر دو الی سه روز زمان می برد.
- پس از آماده شدن آلبالو خشکه ها، آن ها را داخل یک ظرف گود مانند کاسه قرار دهید و سپس به آلبالوها یک قاشق چایخوری نمک و رب انار بیفزایید. از طریق یک قاشق آلبالوها را به آرامی هم بزنید تا آن ها کاملاً به نمک و رب انار آغشته شوند.
- در این مرحله باید مجدداً آلبالوها روی پارچه پهن کنید و بگذارید دو روز دیگر جلوی آفتاب بمانند. پس از گذشت دو روز آن ها جمع کنید.
- آلبالوها را هم می توانید داخل یک شیشه دربسته به دور از نور در یخچال نگه دارید و هم می توانید آن ها در کیسه های زیپ دار به صورت بسته های کوچک داخل فریزر قرار دهید و به مدت یک سال از آلبالوها نگهداری کنید.
مواد مورد احتیاج برای تهیه آلبالو خشکه ترش با فر یا توستر
- آلبالو: یک الی دو کیلو
- نمک: سه الی چهار قاشق چایخوری
- رب انار: یک قاشق غذاخوری
- فویل برای داخل فر
روش خشک کردن آلبالو با فر یا توستر
دومین روش از طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی، خشک کردن این میوه در فر است. اگر می خواهید این روش را به تنهایی امتحان کنید، باید روزی را انتخاب کنید که تمام طول روز در خانه باشید. از آنجا که خشک کردن آلبالوها باید در فر به صورت آهسته انجام گردد، بنابراین به مدت زمانی بیشتری را احتیاج دارد.
- آلبالوهای شسته و آبگیری شده را بدون اینکه روی هم انباشته شوند، بر روی سینی فری که کف آن را با فویل پوشانده اید، پخش کنید و با حرارت 120 الی 130 درجه سانتی گراد قرار دهید.
- به آن ها حدود یک ساعت زمان دهید سپس از فر خارج کنید.
- آن ها باید به گونه ای خشک شده باشند که این را در هنگام لمسشان کاملاً احساس کنید اما همچنان باید چرمی شکل، بدون آب و تا حدودی انعطاف پذیر باشند. به محض اینکه آن ها را از فر خارج کردید، اجازه دهید به مدت 20 الی 30 دقیقه روی سینی خنک شوند.
- نمک و رب را به آلبالوها اضافه کنید و مجدداً آن ها را به مدت 30 دقیقه با همان اندازه حرارت قبل داخل فر قرار دهید.
- حال نوبت خارج کردن آلبالوها از فر و خنک شدن آن هاست. پس از اینکه آلبالوها خنک شدند، یکی از آن ها را از وسط نصف کنید. در امتداد سطح شکاف نباید رطوبت قابل مشاهده ای وجود داشته باشد. این یعنی آلبالو خشک های شما آماده است و شما نگهداری ایمن و بدون کپک زدن این میوه را تضمین نموده اید.
- آن ها را می توانید در ظروف دربسته و دور از نور مستقیم یا حرارت نگهداری کنید.
مواد مورد احتیاج برای تهیه آلبالو خشکه ترش با سولاردم یا ماکروویو
- آلبالو: یک الی دو کیلو
- نمک: دو الی سه قاشق چایخوری
- ظرف مخصوص ماکروویو یا سولاردم مانند پیرکس
روش خشک کردن آلبالو در با سولاردم یا ماکروویو
- در طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی با سولاردم یا ماکروویو، پس از اینکه آلبالوها را شستید و آبکشی کردید باید ظرفی که برای ماکروویو یا سولاردم انتخاب نموده اید را بردانید و آلبالوها را بدون اینکه روی هم انباشته شوند، داخل ظرف بچینید.
- ظرف را روی سه پایه سولاردم قرار دهید و اجازه دهید آلبالوها با درجه 900 وات به مدت 5 دقیقه در دستگاه حرارت ببینند تا نرم شوند.
- در مرحله دو به واسطه حرارت تماشا آلبالوها، شاهد جمع شدن آب از دست رفته آن ها هستید که باید ظرف از ماکروویو بیرون آورید و آب آن را تخلیه کنید.
- حال ظرف مذکور را شسته و خشک کنید سپس مجدداً آلبالوها را به همان روش قبل داخل آن بچینید اما قبل از اینکه ظرف را داخل ماکروویو قرار دهید باید به آلبالوها نمک اضافه کنید.
- ظرف را داخل دستگاه گذاشته و آن را روی 360 وات ست نموده سپس به مدت 15 الی 17 دقیقه به آلبالوها حرارت دهید.
- پس از اینکه از زمان تعیین شده هفت دقیقه گذشت، آلبالوها را به آرامی زیر و رو نموده تا هر دو طرف آن ها به خوبی خشک شوند.
- پس از گذشت 10 دقیقه به جای مانده از زمان تعیین شده، ظرف مذکور را خارج کنید و بگذارید خنک شوند.
نکات مهم برای تهیه آلبالو خشکه به روش بازاری
- در طول مقاله طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی مکرر ذکر کردیم که آلبالوها در هنگام چیدمان نباید روی هم انباشته شوند چراکه باعث می گردد کپک بزنند.
- اضافه کردن رب انار برای بافت و طعم بهتر است اما کاملاً اختیاری است.
- اگر آلبالوهای خود را در آفتاب خشک می کنید، مطمئن شوید که برای چند روز آینده، هوا آفتابی است چراکه هوای بارانی دسته آلبالوهایتان را می تواند خراب کند.
- اگر زمان کم تری برای تهیه آلبالو خشکه در اختیار دارید می توانید روش دوم یعنی از فر یا توستر بهره مند شوید.
- بعد از اینکه آلبالوها را بسته بندی کردید، یک یا دو روز با دقت به آن ها نگاه کنید. اگر رطوبتی در کیسه یا ظرف ایجاد شده باشد، آلبالوها کاملاً خشک نشده اند! پس اگر اینطور باشد، ممکن است آن ها کپک بزنند، بنابراین بد نیست آلبالوها را کمی بیشتر به همان روش قبل مجدداً خشک کنید.
- حتماً از آلبالوهای رسیده بهره ببرید چراکه نارس بودن آلبالوها در نهایت باعث تلخ مزه شدن آن ها می شوند.
- در صورتی که مایل بودید هسته های آلبالوها را بیرون آورید، می توانید از یک نی یا سیخ چوبی بهره ببرید. حتی می توانید آلبالوها را با چاقو از وسط به نیم تقسیم نموده و هسته ها را خارج کنید.
کلام آخر
آیا شما تا به حال آلبالو خشکه را درست نموده اید؟ به نظر شما کدام روش برای خشک کردن آلبالوها بهتر است؟ از دیدگاه ما تفاوتی نمی کند از چه روشی برای خشک کردن آلبالوها بهره ببرید. حقیقتاً هدف از نشر مقاله طرز تهیه آلبالو خشکه ترش خانگی این بود که اگر شما از آن دسته افرادی هستید که هنوز این دستورها را نمی دانید، با آن ها آشنا شوید و در نهایت از لذت آماده سازی و میل کردن این میان وعده خوشمزه و سلامت بی بهره نمانید.
آن ها را می توانید با جوی دوسر مخلوط کنید و به عنوان یک میان وعده سالم میل نمایید. حتی می توانید از آلبالوها در مافین یا هر نوع غذای پخته شده دیگری بهره ببرید و از خوردن آن ها لذت ببرید. آلبالوها را به عنوان رویه ماست و سالاد نیز می توان مورد استفاده قرار داد. اگر هم دستورالعمل های سرگرم نماینده و خوشمزه بیشتری می خواهید، مطالب ما را در سایت خبرنگاران دنبال کنید.
منبع: اسنپ مارکت