طرز تهیه توفو همراه با آموزش تهیه شیر سویا
به گزارش پری بلاگ، توفو که نام دیگرش پنیر سویا است با شیر سویا و یک ماده منعقد کننده درست می شود. از توفو در پخت غذاهای شرق آسیا و به خصوص کره زیاد استفاده می شود.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - توفو یا همان پنیر سویا یک ماده غذایی شبیه پنیر است که با اضافه کردن مواد انعقاد دهنده به شیر سویا بدست می آید. سپس این شیر دلمه بسته را با فشار به قالب های سفید و نرم تبدیل می کنند. دلمه کننده یا انعقاد کننده شیر می تواند کلرید منیزیم، کلسیم سولفات و یا نمک اپسوم یا آب لیمو ترش تازه باشد. توفو از مواد اصلی بسیاری از غذا های شرق آسیا و کره به شمار می رود. در این مقاله ابتدا طرز تهیه توفو و سپس طرز تهیه شیر سویا (ماده اصلی تشکیل دهنده توفو) را خواهید خواند.
طرز تهیه توفو
مواد لازم (برای تهیه 400 گرم توفو) | |
شیر سویا | 2 لیتر |
سولفات کلسیم طبیعی | 2 قاشق چای خوری |
زمان لازم برای درست کردن توفو 1 ساعت
دستور تهیه
- شیر سویا را درون یک ظرف بریزید و حدود 5 الی 10 دقیقه به آرامی بجوشانید. (شیر سویا به صورت آماده در مغازه ها موجود است و یا می توانید خودتان آن را درست کنید که در انتها مقاله طرز تهیه شیر سویا نیز گفته شده است).
- پس از جوشاندن، شیر باید خنک شود و دمای آن به 70 درجه سانتیگراد برسد.
- ماده منعقد کننده یا مایه پنیر که همان سولفات کلسیم است را در یک لیوان آب گرم حل کنید. (توجه شود که هر چه مقدار سولفات کلسیم کمتر باشد، توفو نرم تر و هر چقدر مقدار سولفات کلسیم بیشتر باشد، توفو سفت تر می شود).
- محلولی که شامل سولفات کلسیم است را به آرامی درون شیر سویا بریزید و آن را خوب هم بزنید. (توجه کنید که اگر پس از اضافه کردن محلول سولفات بازهم شیر سویا شل بود، باید مقدار بیشتری محلول سولفات کلسیم اضافه کنید).
- پس از اضافه کردن محلول منعقد کننده اگر تمام شیر دلمه بست و منعقد شد و یک مایع زرد رنگ روی آن دیده شد یک پارچه سفید را روی آبکش بگذارید و شیر منعقد شده را روی پارچه بریزید و لبه های پارچه را روی آن برگردانید.
- یک بشقاب روی پارچه قرار دهید و یک وزنه سنگین حدود یک کیلویی را به مدت 20 دقیقه روی بشقاب بگذارید تا آب زرد رنگ آن جدا و خارج شود.
- پس از آن توفو شما آماده است. آن را برش دهید و درون یک ظرف آب سرد قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.
- هر روز آب آن را عوض کنید.
طرز تهیه شیر سویا
شما می توانید شیر سویا را از سوپر مارکت های بزرگ تهیه کنید و یا می توانید به راحتی آن را در منزل درست کنید. در ادامه طرز تهیه شیر سویا را می توانید بخوانید.
مواد لازم | |
لوبیا سویا خام | 3 فنجان |
آب | 6 فنجان |
زمان لازم برای درست کردن شیر سویا 16 ساعت
دستور تهیه
- لوبیا ها را پاک کنید و مدت 10 الی 16 ساعت در آب بگذارید تا خیس بخورد. پس از خیس خوردن دانه های لوبیا بزرگ می شوند و تغییر رنگ می دهند.
- پس از خیس خوردن پوست رویی آن را جدا کنید.
- لوبیا ها را همراه با 6 فنجان آب در مخلوط کن بریزید تا خوب مخلوط شود.
- وقتی مایع یک دست سفید رنگ حاصل شد شیر سویا شما درست شده است.
- می توانید مایع حاصله را از آبکش رد کنید تا بدون لرد شود.
- شیر سویا به دست آمده را به مدت 5 الی 10 دقیقه بجوشانید و پس از خنک شدن آن را در یخچال نگه دارید.
- شیر سویا هم برای تهیه توفو قابل استفاده است و هم می توانید آن را با موادی مثل شکلات، وانیل و یا شکر طعم دار کنید و بنوشید.
خواص توفو
- یک منبع پروتئین عالی به ویژه برای گیاه خواران است.
- توفو یک منبع عالی از آهن، کلسیم و مواد معدنی منگنز، سلنیوم، فسفر، منیزیم، مس، روی و ویتامین B1 است.
- توفو مانند نیز مانند دیگر فرآورده های سویا کلسترول بد خون را کاهش می دهد و کلسترول خوب را در حد طبیعی نگه می دارد.
- توفو بر خلاف شیر سویا، حاوی مقدار زیادی کلسیم است که برای جلوگیری از پوکی استخوان مفید است.
- پنیر سویا یا توفو هضم آسانی دارد، زیرا فیبر موجود در دانه های آن در فرآیند عمل آوری در کارخانه از آن جدا می شود.
- شامل مقدار زیادی ایزوفلاوون است که موجب کاهش خطر پوکی استخوان، کاهش ابتلا به سرطان سینه و پروستات و کاهش عوارض یائسگی مثل گر گرفتگی و اختلالات روحی می شود.
کاربرد های توفو
توفو یا پنیر سویا برای تهیه انواع غذا ها از جمله خورشت، سوپ، سالاد، ، لازانیا، توفو سوخاری، توفو سرخ شده و توفو با سبریجات استفاده می شود. در ادامه می توانید تصاویری از خوراکی هایی که با توفو درست شده اند را مشاهده کنید.
در انتها یک فیلم آموزشی از تهیه توفو سرخ شده را مشاهده کنید.
اگر شما هم تجربه ای از درست کردن توفو دارید یا دستور متفاوتی برای تهیه آن می شناسید، آن را با ما و دیگر مخاطبان خبرنگاران از طریق بخش ارسال نظر در انتهای همین صفحه در میان بگذارید.
منبع: setare.com