آموزش کامل تهیه 32 نوع شیرینی عید در خانه؛ با طعم قنادی

به گزارش پری بلاگ، وقتی نزدیک عید میشه، خانم ها و آقایان با سلیقه و هنرمند به فکر درست کردن شیرینی های مختلف میوفتن. شیرینی هایی که ما در ادامه بهتون اموزش میدیم، از نظر هزینه ای نسبت به خرید از قنادی به صرفه تره! البته به هون خوشمزگی میشه؛ فقط باید نکاتی که برای هر شیرینی گفته میشه رو خوب رعایت کنید. یه نکته مهم دیگه برای درست کردن شیرینی های عید توی خونه، مدت زمان ماندگاریشونه. چون شیرینی های خونگی مواد افزودنی و نگهدارنده ندارن، حتما باید به این موضوع توجه کنید. معمولا شیرینی هایی که توی مواد سازندشون از تخم مرغ استفاده نشده، ماندگاری بیشتری داره؛ در ادامه مطلب ما هر دونوع شیرینی ها با ماندگاری بالا و ماندگاری کم رو به شما عزیزان در خبرنگاران بلاگ آموزش میدیم.

آموزش کامل تهیه 32 نوع شیرینی عید در خانه؛ با طعم قنادی

1- شیرینی نخودچی

شاید واقعا کمتر کسیو بتونید پیدا کنید که شیرینی نخودچی دوست نداشته باشه؛ شیرینی نخودچی رو هم میتونید ساده و هم با طعم شکلاتی درست کنید. یکی از لذت بخش ترین ویژگی های شیرینی نخودچی، بافت نرم و آب شدنش توی دهانه! اگر میخواین شیرینی هاتون به این خوبی باشن، از آرد نخودچی خونگی بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی رو در جدول زیر میبینید.

آرد نخودچی375 گرم
پودر قند150 گرم
روغن صاف قنادی150 گرم
پودر هل1 قاشق چایخوری
کاکائو یا پودر پسته یا کنجد یا خرفه (برای تزئین)به مقدار لازم
  1. ابتدا نخودچی را آرد کنید.
  2. روغن و پودر قند الک شده و هل سبز را با هم زن میزنمی تا کاملا پوک، سفید رنگ و سبک بگردد.
  3. آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید. آرد نخودچی را قاشق قاشق اضافه کنید.
  4. خمیر منسجم شده را یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  5. خمیر را در داخل نایلون قرار دهید و با وردنه صاف کنید.
  6. با قالب شیرینی نخودچی شیرینی را برش دهید.

آموزش قدم به قدم تهیه شیرینی نخودچی رو با کلیک روی لینک مربوطه ببینید. (یه موضوعی که شاید با تماشا عکس زیر جلب توجه کنه، تزیینات شکلاتی روی شیرینی هاست! این مرحله کاملا اختیاریه و اگر دوست نداشتین، میتونین مثل شیرینی نخودچی های داخل سینی از کنجد و خلال پسته برای تزیین بهره ببرید.)

2- شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی، شاید یکی از انتخاب هایی باشه که همواره برای پذیرایی های عید در نظر گرفته میشه؛ رایج ترین مسائلی که پخت شیرینی نارگیلی توی خونه داره، خشک شدن یا مقدار شیرینی کم یا زیاده! اگر این شیرینی رو با مقدار دقیق مواد اولیه ذکر شده درست کنید، به به هیچکدوم از این مسائل برنمیخورین.

سفیده تخم مرغ125 گرم
شکر250 گرم
روغن مایع75 گرم
آب لیمو ترشنصف قاشق چایخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزئین)به مقدار لازم

اگر مواد بالا رو توی خونه دارید، به طرز تهیه شیرینی نارگیلی در خانه مراجعه کنید و این شیرینی خوشمزه رو درست کنید.

3- شیرینی بهشتی (کُرکی)

احتمالا شیرینی بهشتی جاهای زیادی به چشمتون خورده ولی شاید براتون جالب باشه که یکی دیگه از نامای این شیرینی، کُرکیه! علتشم اینه که اگه بهش دست بزنین، مثل کرک به دستتون میچسبه ولی توی دهن خیلی سریع آب میشه. مثل بقیه شیرینی های بالا، مواد لازم برای این شیرینی رو ببینید و طرز تهیه شیرینی بهشتی رو دنبال کنید.

روغن صاف قنادی200 گرم
پودر قند200 گرم
آرد400 گرم
روغن مایع50 گرم
پودر کاکائو یا زعفران یا رنگ دلخواهبه مقدار لازم
هل:یک چهارم قاشق چایخوری

4- شیرینی پفکی گردویی

یکی از جذابیت های شیرینی پفکی، تو خالی بودنشه! این شیرینی، ازشیرینی های بسیار خوشمزه تبریزیه؛ شیرینی پفکی یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای عید نوروزه! این شیرینی مواد اولیه بسیار ساده ای داره که تقریبا توی همه خونه ها پیدا میشه؛ درست کردنشم خیلی راحت و سریعه! در ادامه، مواد اولیه و طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی را ببینید.

نام مواده اولیهمقدار مورد احتیاج
زرده تخم مرغ (هم دمای محیط)3 عدد
پودر قند150 گرم
گردوی خرد شده40 گرم
بکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزیین)به مقدار لازم

5- شیرینی بادامی (کوکیز بادومی)

درسته نام این شیرینی بادومیه ولی میتونید با هرچیزی که دوست دارید تزیینش کنید؛ اگر دقت کنید، این شیرینی یک رنگ و لعاب خاص داره که باعث زیباتر شدن و مجلسی تر شدنش میشه! این اتفاق به یاری شربت مخصوص این شیرینی می افته.

مواد لازم شیرینی بادامی:
آرد سفید قنادی250 گرم
پودر بادام50 گرم
کره150 گرم
پودر قند80 گرم
تخم مرغ1 عدد
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
نمک1 پنس

طرز تهیه شیرینی بادومی:

  1. آرد و پودر بادام و نمک را با هم مخلوط کنید.
  2. کره و پودر قند را با همزن حدود سه الی چهار دقیقه مخلوط می کنیم.
  3. تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید.
  4. آرد را در 2 مرحله اضافه می کنیم.
  5. خمیر را روی یه کاغذ روغنی ورز داده و با کاتر پلاستیکی طرح دار قالب مب زنیم.
  6. بر روی شیرنی ها یک عدد بادام قرار داده و سپس این شیرینی ها در فر با درجه 170 سانتی گراد و حدود 15 تا 20 دقیقه قرار می دهیم.

برای تماشا طرز تهیه کوکیز بادومی به همراه دستور شربت بار مخصوص و بعلاوه پودر بادام خانگی کلیک کنید.

6- شیرینی کشمشی

شیرینی کشمشی جزو شیرینی های پرهوادار و همه پسند سنتی ایرانی است؛ این شیرینی در ایام عید نوروز و سایر جشن های مناسبتی هواداران زیادی دارد. شیرینی کشمشی طرز تهیه بسیار آسان و مواد اولیه قابل دسترسی دارد و وقتی آن را با مواد اولیه مرغوب و در خانه تهیه کنید، میتوانید مقدار کشمش و تردی آن را بنا به سلیقه خود تنظیم کنید و در نهایت از نتیجه کار لذت ببرید. مواد لازم برای پخت این شیرینی را در جدول زیر ببینید و برای مشاهده فوت و فن های تهیه شیرینی کشمشی، کلیک کنید.

نام مواده اولیهمقدار مورد احتیاج
زرده تخم مرغ (هم دمای محیط)3 عدد
پودر قند150 گرم
گردوی خرد شده40 گرم
بکینگ پودرنصف قاشق چایخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزیین)به مقدار لازم

7- شیرینی پادرازی

شیرینی پادرازی از جمله پر هوادارترین و خوشمزه ترین شیرینی های سنتی است؛ این شیرینی جزو شیرینی های عید و دارای اصالت قزوینی است. شیرینی پادرازی مثل بیشتر شیرینی های قزوین دارای ماندگاری بالا (حدود 1 ماه) است و به همین علت در بین مردم هواداران بسیاری دارد. این شیرینی را میتوان در سه رنگ، سفید ، کاکائویی و زعفرانی تهیه کرد. در ادامه مواد لازم برای تهیه این شیرینی در جدول ذکرشده است. برای مشاهده آموزش درست کردن شیرینی پادرازی قزوین با تمام نکات کلیک کنید.

آرد سفید قنادی 200 گرم (حدود یک و یک سوم پیمانه یا لیوان)
روغن صاف قنادی140 گرم (از روغن صاف خانگی هم میتونید بهره ببرید)
پودر قند150 گرم
پودر هلیک دوم قاشق چایخوری
تخم خرفه(برای تزیین)در صورت دلخواه
پودر کاکائو1 قاشق سوپ خوری

8- شیرینی نسکافه ای

به کار بردن طعم های کمی تلخ مثل طعم قهوه و نسکافه علاوه بر ایجاد تنوع در مزه شیرینی ها، باعث متعادل شدن مقدار شیرینی اون ها هم میشه! شیرینی نسکافه ای به علت نداشتن تخم مرغ توی مواد تشکیل دهندش، ماندگاری بالایی داره و انتخاب مناسبی برای عید نوروزه. درست کردن این شیرینی نسبت به بقیه شیرینی ها راحت تره و اگر تجربه کمتری توی شیرینی پختن دارید، انتخاب مناسب تریه. مواد اولیه لازم برای تهیه این شیرینی رو در جدول زیر ببینید و برای تماشا دستور کامل نهیه این شیرینی به همراه عکس و توضیحات هر مرحله، طرز تهیه شیرینی نسکافه ای رو دنبال کنید.

آرد220 گرم
روغن جامد140 گرم
پودر قند170 گرم
نسکافه یا پودر قهوه فوری1 قاشق چایخوری
پودر کاکائو1 و نیم قاشق چایخوری
شکلات شیری و شکلات سفیدبرای تزیین به مقدار لازم

9- شیرینی برشتوک شکلاتی

این شیرینی بر خلاف بقیه شیرینی ها احتیاج به فر نداره. دردسرهای درست کردنشم کمتر از بقیه شیرینی هاست. طعم این شیرینی تا حد زیادی مثل شیرینی نخودچیه؛ البته به علاوه طعم شکلات. مواد لازم برای تهیه این شیرینی رو ببینید و برای تماشا دستور مرحله به مرحله تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی، کلیک کنید.

آرد نخودچی130 گرم
پودر قند50 گرم
کره80 گرم
پودر هل1 قاشق غذاخوری
شکلات50 گرم
روغن مایع1 قاشق غذاخوری(در صورت احتیاج)

10- شیرینی مربایی

این نوع شیرینی نوستالژی و یاداور دوران کودکیه. شیرینی یا بیسکوییت مربایی با طعم لطیفی که داره، انتخاب خیلی خوبی به عنوان شیرینی خونگی عیده! یکی از مزیت های درست کردن شیرینی مربایی توی خونه اینه که می تونید مزه شیرینیشو به دلخواه خودتون تغییر بدین. مثل بقیه موارد، مواد اولیه رو ببینید و برای مشاهده طرز تهیه شیرینی مربایی کلیک کنید.

آرد سفید قنادی4 پیمانه
کره250 گرم
تخم مرغ1 عدد
روغن مایع1 استکان
پودر قند10 میلی گرم
وانیل1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
آرد ذرت1.5 پیمانه
مربای پوره شدهبه دلخواه
پودرقندبه دلخواه (برای تزیین)

11- شیرینی میکادو

میکادو جز شیرینی هایی هست که بدون فر و خیلی راحت میتیونید درست کنید. در 2 طعم وانیلی و شکلاتی. بافت این شیرینی مثل بیسکوییت های ویفره! مواد اولیه این شیرینی رو در جدول ببینید و برای مشاهده طرز تهیه شیرینی میکادو در خانه کلیک کنید.

آرد سفیدقنادی3 لیوان
آرد نخودچی 1.5 لیوان
پودر قند1.5 لیوان سرپر
روغن مایع1 لیوان
کره یا روغن جامد150 گرم
پودرکاکائو3 قاشق غذاخوری
پودر هل1 قاشق غذاخوری
نان میکادو (لوازم قنادی فروشی) نصف بسته
شکلات شیریبه مقدار لازم (برای تزیین)

12- کوکی مخملی (شیرینی مخملی)

اگر در پی زیباتر کردن میزهای پذیراییتان هستید، این شیرینی بسیار مناسب است! کوکی مخملی را میتوانید در رنگ های مختلف (رنگ خوراکی قنادی ها) و شکل های مختلف درست کنید. این شیرینی ها نه تنها برای عید بلکه برای سایر مناسب ها هم ایده خوبی است. میتوانید آن را به شکل قلب، گل، دایره یا مربع ساده و.. درست کنید. معمولا این شیرینی ها را با شکر یا پودر قند تزیین میکنند و به همین علت به آن شیرینی شکری هم میگویند. آموزش مرحله ای شیرینی مخملی شکری را اینجا ببینید.

13- شیرینی سیب و دارچین

درست کردن این شیرینی در تعداد بالا کمی سخت و زمان بر است. اما در صورتی که میخواهید برای تنوع یک شیرینی متفاوت درست کنید، انتخاب بسیار خوشمزه ای است. شیرینی سیب و دارچین که با نام قرابیه هم شناخته میگردد، معمولا در ابعاد بزرگ تا میانه درست میگردد و برای دورهمی های خانوادگی با تعداد کم توصیه میگردد. برای پذیرایی از عده بیشتر، یکی از شیرینی های بالا را انتخاب کنید. آموزش تصویری شیرینی سیب و دارجین را اینجا ببینید.

14- شیرینی اسکار گردویی

شیرینی اسکار که اصالتی اروپایی دارد، در همه جای جهان پر هوادار شده! البته این شیرینی به علت استفاده زیاد از مغزهایی مانند گردو سنگین تر از بیقه شیرینی هاست؛ ابعاد آن هم از شیرینی های ریزی مانند نخود چی بزرگتر است. اصلی ترین زحمت مربوط به درست کردن این شیرینی، خرد و نگینی کردن گردوهاست! ولی به طم خیلی خوبش می ارزد. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی به همراه فیلم آموزشی را اینجا ببینید.

نام ماده اولیهمقدار
کره100 گرم
پودر قند50 گرم (هر پیمانه پودر قند برابر با 125 گرم هست)
هل ساییده شدهنصف قاشق مربا خوری(در صورت تمایل)
وانیلنصف قاشق مرباخوری
آرد سفید(یا 3صفر)175 - 150 گرم (هر پیمانه آرد برابر با 125 گرم می باشد)
گردوی ریز نگینی شده150 گرم
زرده تخم مرغ1 عدد
سفیده تخم مرغ1 عدد

امیدواریم که از آموزش های بالا لذت برده باشید و این شیرینی ها را برای عید نوروز در منزل درست کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.

15- کلوچه کنجدی

یکی از شیرینی های خوشمزه که با طعم های مختلف می توانید در منزل درست کنید و همچون کلوچه های بازار گردد، کلوچه کنجدی است. این کلوچه را با طعم های دیگری مانند نارگیل و خرما نیز می توان درست کرد. کلوچه چیزیه که همه ما برای عصرونه دوسش داریم و مخصوصا بچه ها به آن علاقه دارند. میتوانید طرز تهیه کلوچه کنجدی را اینجا ببینید.

برای تهیه کلوچه کنجدی به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم کلوچه کنجدی
تخم مرغ درشت2 عدد
پودر شکر1 پیمانه
آرد سفید3 پیمانه
روغن مایعسه چهارم پیمانه
ماست شیرین3 قاشق غذاخوری
بکینگ پودر1 قاشق غذاخوری سر صاف
پودر هلنصف قاشق غذاخوری
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
نمک1 پنس یا نوک قاشق چایخوری

این کلوچه برای هر زمانی مناسب است. برای عید نوروز می توانید در سایز کوچک جهت پذیرایی از مهمان آماده نموده و سرو نمایید. حالت پفکی و نرم آن لذت بخش خواهد بود.

16- لوز بادام

لوز بادام یک شیرینی عید خوشمزه مخصوص استان آذربایجان و شهر تبریز است. لوزها می توانند طعم های مختلف داشته باشند با طعم های نارگیل، پسته، گردو و بادام.

مواد اولیه لازم برای لوز بادام
پودر بادامیک و نیم پیمانه یا صد و سی گرم
پودر قند (نثار)دو سوم پیمانه یا هشتاد گرم
شکلات سفید خرد شدهنصف پیمانه یا 70 گرم
شیر عسلینصف پیمانه یا صد و سی گرم
خلال پسته (دلخواه)به مقدار لازم
زعفران دم نموده (دلخواه)به مقدار لازم

پودر بادام و پودر قند الک شده رو داخل ظرفی بریزین و با قاشق کاملا مخلوط کنید. شکلات سفید رو روی حرارت غیر مستقیم بخار آب به روش بن ماری کاملا ذوب کنید و به مخلوط پودر بادام و پودر قند اضافه کنید،به خوبی مخلوط کنید تا به خورد هم برن. بعد نوبت اضافه کردن شیر عسلی هست: اما نباید همه رو یکجا اضافه کنید، اول دو قاشق اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید و اگه احتیاج بود، بازم اضافه کنید.

تا در نهایت مواد به حالت خمیری و نچسب برسه! تا اینجای کار خمیر سفید شما آماده و قابل استفاده هست، اما در صورت دلخواه میتونید خمیر رو دو قسمت کنید، به یک قسمت مقداری خلال پسته اضافه کنید و مخلوط کنید. برای ادامه مطلب طرز تهیه لوز بادام اینجا کلیک کنید.

17- شیرینی قرابیه بادام تبریز

قرابیه که به ترکی آذربایجانی قورابیه نیز گفته می گردد، نوعی شیرینی خاص و سنتی شهر تبریز است. جالب است بدانید که پخت این شیرینی تنها به شهر تبریز ختم نمی گردد و در شهرهای قزوین، زنجان و حتی در جهموری آذربایجان و ترکیه نیز این شیرینی آماده می گردد. قرابیه در شهر تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می گردد. قرابیه انواع مختلف دارد که از پرهوادارترین آن ها می توان به قرابیه بادام اشاره نمود که در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه بپردازیم پس در ادامه با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه قرابیه بادام تبریز
بادام پوست گرفته خام150 گرم
شکر200 گرم
سفیده تخم مرغ3 عدد
مخلوط مغز پسته، بادام و شکربه مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام تبریزی:

برای تهیه قرابیه دو روش وجود دارد که روش اول بسیار ساده است و برای افرادی که مهارت خاصی در شیرینی پختن ندارند استفاده می گردد و روش دوم، روش اصیل تبریزی به همراه فوت و فن های خاصی است. در روش اول مراحل زیر را انجام می دهیم:

  1. ابتدا بادام تازه پوست کنده را آسیاب نموده و آرد بادام درست می کنیم.
  2. سفیده و زرده تخم مرغ ها را از هم جدا نموده و سپس سفیده و شکر را با دور تند همزن، با هم ترکیب می کنیم.
  3. زمانی که مخلوط غلیظ سفید رنگ با حالت کشدار به وجود آمد، آرد بادام را به آن اضافه می کنیم و با استفاده از دور میانه یا کند همزن مخلوط می کنیم. برای مشاهده ادامه مراحل این شیرینی خوشمزه و محبوب می توانید مقاله طرز تهیه قرابیه بادام را مطالعه کنید.

18- شیرینی پنجره ای

شیرینی پنجره ای به علت پخت ساده و آسان از محبوبیت بالایی برخوردار است. جالب است بدانید که این شیرینی پرهوادار با نام های دیگری از جمله نان پنجره ای، خاتون پنجره و مُنَقّا نیز شناخته می گردد. این شیرینی با توجه به تنوعی که دارد می توان به سادگی در اَشکال و سایز مختلف پخته گردد و مورد استفاده قرار گیرد اما به چه مواد اولیه ای برای پخت این شیرینی خوشمزه احتیاج است؟

مواد لازم برای تهیه شیرینی پنجره ای
تخم مرغ3 عدد
شیر2/3 پیمانه
نشاسته گل1/2 پیمانه
گلاب1/3 پیمانه
آرد سفید قنادی1 پیمانه
وانیلبه مقدار سر چاقو
روغنبه مقدار کافی
پودر قند برای تزیینبه مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی نان پنجره ای:

  1. در مرحله اول نشاسته را با شیر و گلاب در داخل ظرفی ریخته و به آرامی این مواد را با هم ترکیب می کنیم تا نشاسته به طور کامل حل گردد.
  2. در این بخش شکر، وانیل و آرد برنج را به ترکیبی که در مرحله اول آماده نموده بودیم، اضافه نموده و سپس با هم مخلوط می کنیم.
  3. تخم مرغ ها را یکی یکی به ترکیب اصلی که آماده نموده بودیم، اضافه نموده و با یاری قاشق آن را هم می زنیم تا مخلوط کاملا یکدستی به وجود آید. برای مشاهده ادامه مراحل پخت این شیرینی خوشمزه به همراه عکس های هر مرحله می توانید مقاله طرز تهیه شیرینی پنجره ای را مطالعه کنید.

19- قرابیه بادبزنی

شیرینی یا قرابیه بادبزنی از شیرینی های ترکیه ای بسیار خوشمزه و زیباست که شکل و طرح روی شیرینی شبیه بادبزن است این شیرینی جزو شیرینی های خشک محسوب میگردد و مقدار شیرینی متعادل و ملایمی دارد و برای عصرانه و کنار چای بسیار مناسب است.

مواد لازم شیرینی (قرابیه باد بزنی)، شیرینی خشک:
کره نرم شده در دمای محیط75 گرم
تخم مرغ1 عدد
پودر قند50 گرم
بکینگ پودرنصف قاشق چایخوری سر خالی
نمک1 پنس
نشاسته ذرت10 گرم
وانیلیک چهارم قاشق چایخوری
آرد سفید قنادیبه مقدار لازم
مواد لازم برای رومال شیرینی:
زرده تخم مرغ1 عدد
پودر کاکائونصف الی یک قاشق چایخوری
شیر1 قاشق مرباخوری

برای آماده سازی خمیر شیرینی کره به دمای محیط رسیده و پودر قند الک شده رو داخل ظرفی بریزین و اول با یاری چنگال پودر قند رو به خورد کره بدین تا کاملا جذب کره بشه. و بعد با دور کند همزن خیلی کم در حد یکدست شدن مواد هم بزنید و بعد تخم مرغ و وانیل رو به مواد اضافه کنید. و با دور کند همزن کاملا مخلوط کنید و بعد نشاسته ذرت و بکینگ پودر رو به مواد اضافه کنید. برای ادامه مطلب طرز تهیه قرابیه بادبزنی اینجا کلیک کنید.

20- شیرینی گل رز(تاتلی)

شیرینی گل رز یک شیرینی ترکیه ای خوشمزه است که مانند باقلوا شربت دارد و برای پذیرایی در عید مناسب است. برای درست کردن شرینی گل رز به مواد زیر احتیاج داریم.

مواد لازم برای خمیر شیرینی:
تخم مرغ1 عدد
کره هم دمای محیط125 گرم
روغننصف پیمانه
ماستیک چهارم پیمانه
ایرمیک یا آرد سمولینایک چهارم پیمانه (جایگزین ندارد)
سرکه سفید1 قاشق چای خوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
بکینگ پودر1 قاشق مربا خوری
آرد سفید قنادیبه مقدار لازم (حدودا 3 پیمانه)
مواد لازم برای شربت تاتلی:
شکریک و نیم پیمانه
آبیک و نیم پیمانه
آبلیمو1 قاشق غذا خوری

برای تهیه شیرینی اول شربت اون رو آماده میکنیم:

  1. آب و شکر رو داخل ظرفی بریزین و روی حرارت میانه قرار بدین تا آغاز به جوشیدن کنه و شکر ها کم کم حل بشن و شربت شفاف بشه بعد حرارت رو پایین بیارین و اجازه بدین پنج دقیقه با حرارت کم بجوشه و در آخر آبلیمو رو اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید

    شربت رو کنار بذارید تا در دمای محیط خنک بشه.

  2. برای تهیه خمیر شیرینی تخم مرغ و وانیل رو داخل ظرفی بریزین و با همزن دستی مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج بشه.
  3. بعد ماست رو به تخم مرغ اضافه و با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست بشه و بعد سرکه سفید رو اضافه کنید و هم بزنید.

برای مشاهده ادامه طرز تهیه شیرینی گل رز اینجا کلیک کنید.

21- باسلوق

باسلوق یک شیرینی و دسر خوشمزه برای شب یلدا و عید نوروز است، که در بازار یافت می گردد. اما آن را در منزل هم می توانید درست کنید. برای تهیه این دسر خوشمزه که حالت ژله ای دارد، به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم باسلوق خانگی؛ باسلوق لقمه ای:
نشاسته گل (گندم)1 لیوان سر پر
آب2 لیوان سر خالی
شکریک و نیم لیوان
جوهر لیمونوک قاشق چای خوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
کره25 گرم
گلابنصف لیوان
پودر ژلاتین (دلخواه)1 قاشق مرباخوری سر پر
پودر نارگیلبه مقدار لازم
مغز گردوبه مقدار لازم
  1. برای درست کردن باسلوق نشاسته گندم رو داخل ظرفی بریزین و یک لیوان آب سرد رو (یکی از دو لیوان آب ذکر شده در مواد اولیه) بهش اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا حل و رقیق بشه مخلوط نشاسته و آب رو کنار بذارید و اجازه بدید حدود ده دقیقه بمونه.
  2. داخل قابلمه ای یک لیوان آب بریزین. (یک لیوان آب دوم) و جوهر لیمو را اضافه کنین.
  3. و شکر رو بهش اضافه کنید و روی حرارت میانه قرار بدین. برای مشاهده ادامه طرز تهیه باسلوق اینجا کلیک کنید.

22- شیرینی توت

شیرینی توت یک شیرینی قدیمی، سنتی و خوشمزه است که برای شب یلدا و عید نوروز مناسب است. این شیرینی را به جای قند با چای می توانید بخورید و از خوردن آن لذت ببرید. ما در این دستور شیرینی توت را در سه طعم به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم شیرینی توت (بادامی):
بادام1 پیمانه کاملا سر پر
پودر قند1 پیمانه سر خالی
گلاببه مقدار لازم
رنگ خوراکی (دلخواه)چند قطره
شکر، خلال بادام، خلال پسته، ترافل شکلاتیبه مقدار لازم (برای تزئین)
  1. برای تهیه شیرینی، بادامها رو داخل ظرفی ریخته و آب جوش رو روی اونها میریزیم. اجازه میدیم حدود یک ربع الی بیست دقیقه بمونه و بعد بادام ها رو آبکش میکنیم و آغاز به جدا کردن پوست بادام ها میکنیم. بادام ها رو روی سینی پهن کنید و اجازه بدین یک شب بمونه تا کاملا خشک و شکننده بشه و رطوبتی داخلش نمونه.
  2. بعد از خشک شدن کامل بادام ها اون رو به همراه پودر قند داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب بریزین.
  3. و پودر کنید. نکته مهم در این مرحله اینه که بادام خیلی زود به روغن میفته و حالت خمیری پیدا میکنه اما میخوایم بادام کاملا حالت پودری داشته باشه و اصلا به روغن نیفته بنابراین همه مواد رو یکجا داخل دستگاه نریزید و به صورت چند مرحله این کار رو انجام بدین و هر بار مقداری بادام رو با پودر قند داخل دستگاه بریزین و موقع پودر کردن دستگاه رو یکسره روشن نکنید و مدام روشن خاموش کنید تا اصطکاک و گرم شدن دستگاه باعث به روغن افتادن بادام نشه بعلاوه پودر کردن بادام به همراه پودر قند یاری میکنه تا بادام ها به روغن نیفتن.

در آخر مواد کاملا شکل پودری دارن. برای ادامه طرز تهیه شیرینی توت اینجا کلیک کنید.

23- شیرینی هلویی

شیرینی هلویی شیرینی ماندگار و خوشمزه برای پذیرایی از مهمان و پذیرایی در مجالس است. در این طرز تهیه ب خمیر ژلارد برگ ان را درست می کنیم که حالت زیبایی به شیرینی شما می دهد. برای تهیه شیرینی هلویی به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم برای خمیر شیرینی هلویی:
تخم مرغ1 عدد
آرد سفید قنادیحدوداً 370 گرم
شکر130 گرم
روغن مایعیک سوم پیمانه
شیریک سوم پیمانه
بکینگ پودر1 قاشق چای خوری
وانیلنوک قاشق چای خوری
مواد لازم برای فیلینگ و تزئین شیرینی:
رانی هلو1 عدد
شکر (برای غلطاندن شیرینی)به مقدار لازم
فیلینگ دلخواه (مارمالاد هلو یا کرمفیل وانیلی یا شکلات صبحانه)به مقدار لازم
رنگ مجاز خوراکی (زرد و نارنجی و قرمز)چند قطره
  1. برای تهیه خمیر این شیرینی تخم مرغ و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزین.
  2. بعد شیر و روغن مایع رو به مواد اضافه و مخلوط کنید.
  3. بکینگ پودر رو هم به مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا مخلوط بشه.
  4. مقداری آرد رو داخل مواد الک کنید.
  5. با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست بشه.
  6. همزن دستی رو کنار بذارید و دوباره مقداری آرد اضافه کنید.
  7. دستتون رو کمی به آرد آغشته کنید و از خمیر گلوله هایی به مقدار دوازده گرم بردارید.

برای ادامه طرز تهیه شیرینی هلویی خوشمزه با خمیر ژلارد بر روی لینک کلیک کنید.

24- شیرینی نارگیلی شکلاتی

شیرینی نارگیلی شکلاتی یک شیرینی خوشمزه با ماندگاری بالا برای عید است که ما در این آموزش ما این شیرینی را بدون آرد و روغن مایع درست می کنیم. برای تهیه شیرینی نارگیلی شکلاتی به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم شیرینی نارگیلی شکلاتی:
شکلات تلخ120 گرم
سفیده تخم مرغ3 عدد بزرگ (حدود 100 گرم)
پودر نارگیل (خشک)220 گرم
پودر کاکائو25 گرم
شکر150 گرم
نمکنوک قاشق چای خوری
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
  1. شکلات را بن ماری کنید.
  2. پودر کاکائو به همراه شکر و سفیده تخم مرغ زده شده را با هم مخلوط کنید.
  3. نمک و وانیل را به مواد اضافه کنید.
  4. شکلات آب شده و پودر نارگیل رو هم اضافه کنید.
  5. یک ساعت در یخچال بزارید و به صورت گلوله از خمیر جدا کنید و در سینه فر قرار دهید.
  6. این شیرینی در دمای 165 درجه سانتی گراد آماده می گردد.

برای تماشا عکس و نکات ریز در تهیه شیرینی نارگیلی شکلاتی و تزیین آن، بر روی لینک طرز تهیه شیرینی نارگیلی شکلاتی کلیک کنید.

25- شیرینی پسته ای

شیرینی پسته ای یک شیرینی قدیمی و خوشمزه است که برای عید نوروز انتخاب خوب و به جایی است. این شیرینی با موادی چون پودر قند، پودر پسته، آرد سفید و … درست می گردد. برای طرز تهیه شیرینی پسته ای با ما همراه شوید.

مواد لازم شیرینی پسته ای:
پودر پسته100 گرم
پودر قند60 گرم
آرد سفید قنادی100 گرم حدودی
روغن مایع60 گرم
پودر هل1 قاشق مربا خوری سر پر

1- پودر پسته، پودر هل و پودر قند را الک و با هم مخلوط می کنیم.

2- سپس روغن مایع و آرد رو به آن اضافه می کنیم.

3- اینقدر مخلوط می کنیم و به هم می زنیم تا خمیری به دست بیاد که به دست هم نچسبد.

4- خمیر را روی کاغذ روغنی با وردنه پخش نموده و با قالب گل های یک مقدار در میاوریم.

5- بعد از قالب زدن، شیرینی ها را در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار می دهیم.

شیرینی شما آماده است. برای مشاهده جزئیات این شیرینی و نکات مهم برای خوشمزه تر شدن در طرز تهیه شیرینی پسته ای اینجا کلیک کنید.

26- میوه شکلاتی

میوه شکلاتی یک شیرینی خوشمزه یا به نوعی دسر است، که برای پذیرایی از مهمان و با هر میوه ای قابل درست کردن است. برای تهیه میوه شکلاتی به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم برای تهیه میوه شکلاتی:
میوه های اسلاید شده به مقدار لازم
شکلات تلخ و سفید به دل خواه
ترافل یا مغزهای خوراکی به دل خواه

1- ابتدا توت فرنگی ها را با سرد شسته و آبکش کنید.

2- شکلات تلخ یا سفید را بن ماری کنید.

3- توت فرنگی را در شکلات بن ماری شده قرار دهید.

برای ادامه طرز تهیه میوه شکلاتی بر روی لینک کلیک کنید.

27- سوهان کنجدی (کرانچی توری)

سوهان کنجدی یکی از شیرینی های خوشمزه ایت که می توانید برای عید درست کنید و مدت زمان طولانی آن را نگه دارید. سوهان کنجدی احتیاج به مواد زیادی ندارد و بدون آرد و تخم مرغ است. مواد اولیه سوهان کنجدی به توضیح زیر است:

مواد لازم سوهان توری کرانچی کنجدی (سوهان عسلی کنجدی):
شکر100 گرم
کنجد سفید خام110 گرم
آب25 گرم
کره20 گرم
گلوکز100 گرم

طرز تهیه سوهان کنجدی:

  1. شکر و اب و گلوکز را با هم ترکیب و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. وقتی دانه های شکر حل شد زیر شعله را خاموش کنید.
  3. بعد از خاموش کردن زیر شعله بلافاصله کره و کنجد را بریزید.
  4. مواد را در قیف ریخته و با استفاده از قیف داخل قالب بریزید.
  5. قالب سوهان کنجدی را در فر گذاشته و با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 الی 17 دقیقه بگذارید تا بپزد.
  6. بعد از خنک شدن، سوهان ها به راحتی از قالب جدا می شوند.

چنانچه طرز تهیه سوهان کنجدی را با عکس مرحله به مرحله و نکات ریز می خواهید بر روی لینک کلیک کنید.

28- شیرینی لوز زعفرانی

شیرینی لوز زعفرانی یک شیرینی خوشمزه تبریزی است. این شیرینی زرد رنگ از پودر بادام و زعفران درست شده و احتیاج به فر ندارد. بنابراین درست کردن آن آسان است. برای درست کردن لوز زعفرانی به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم لوز زعفرانی تبریز:
پودر بادام300 گرم حدودی
پودر قند30 گرم
شکریک و نیم پیمانه
آبسه چهارم پیمانه
پودر زعفران2 گرم
پسته خرد شده (برای تزئین)به مقدار لازم

1- آب و شکر را با هم حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل گردد.

2- در این فاصله زعفران را دم نموده و دو تکه یخ کوچک در زعفران بریزید تا رنگ پس دهد.

3- شیره بدست آمده را 10 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا سفید بگردد و شکرک بزند و زعفران را اضافه کنید.

4- در نهایت پودر بادام را که با ئودر قند مخلوط نموده اید به مواد اضافه کنید و کاملا ورز دهید.

برای ادامه مطلب طرز تهیه لوز زعفرانی و طریقه برش و گذاشتن در قالب بر روی لینک کلیک کنید.

29- گز آردی

گز یکی از سوغاتی های خوشمزه شهر اصفهان و یزد است، که به راحتی در منزل می توانید درست کنید. برای طرز تهیه گز خانگی احتیاج به مواد افزودنی مانند نشاسته و روغن نیست. گز خوشمزه آردی را برای عید نوروز می توانید درست کنید و برای پذیرایی از مهمان بهره ببرید.

مواد لازم گز خانگی:
سفیده تخم مرغ2 عدد
شکر1 پیمانه
گلاب مرغوبیک دوم پیمانه
گلوکزیک دوم پیمانه
بادام و پستهدو سوم پیمانه
آردبه مقدار لازم
  1. سفیده های تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا از ظرف بیرون نریزد. سفیده تخم مرغ را در یخچال بگذارید.
  2. شکر و گلاب را با هم مخلوط و بر روی شعله گاز قرار دهید.
  3. وقتی شکر حل شد، گلوکز را به مواد اضافه کنید. با قاشق به هم بزنید تا شربت شما آماده گردد.
  4. چند قاشق از شربت را در سفید تخم مرغ زده شده بریزید.
  5. سفیده و شربت را روی شعله ملایم گاز قرار داده و با همزن برقی بزنید. سپس با قاشق چوبی مواد را به حالت پارویی به هم بزنید.
  6. مرحله داغ زدن گز ممکن است حدود 2 ساعت طول بکشه به این صورت که مواد از قاشق نریزد.
  7. وقتی مواد گز کامل خودش را گرفت مغزیجات را به مواد گز اضافه می کنیم.

برای برش گز و آماده کردن با آرد می توانید بر روی طرز تهیه گز آردی خانگی کلیک کنید.

30- شیرینی کوکی تویکس

شیرینی کوکی تویکس یک شیرینی خوشمزه وخ خاص برای پذیرایی در سال نو و در طول ایام سال است. این شیرینی خوشمزه طعمی فوق العاده دارد و با طعم کاراملی از شکلات توئیکس الهام گرفته شده است. برای تهیه شیرینی تویکس به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم کوکی تویکس:
کره هم دمای محیط150 گرم
آرد شیرینی پزی200 گرم
پودر قند یا شکر60 گرم
زرده تخم مرغ1 عدد
وانیلیک چهارم قاشق چای خوری
تافی کاراملی208 گرم
خامه صبحانه3 قاشق غذاخوری
  1. کره به دمای محیط رسده و پودر قند را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید.
  2. زرده تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید.
  3. به مواد آرد الک شده را اضافه کنید.
  4. خمیر را با دست ورز دهید تا به صورت یک خمیر یکدست در بیاید و بگذارید در یخچال به مدت یک ساعت استراحت کند.
  5. گلوله های کوچک خمیر را با قالب در آورید و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 الی 20 دقیقه بپزید.

برای ادامه طرز تهیه شیرینی کوکی تویکس و طریقه درست کردن لایه کاراملی روی شیرینی بر روی لینک کلیک کنید.

31- شیرینی شکری

شیرینی شکری یک شیرینی قدیمی و خوشمزه است که برای شیرینی عید گزینه مناسبیه. برای طرز تهیسه شیرینی شکری همچون قنادی ها به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم جهت تهیه شیرینی شکری:
کره 100 گرم
آرد 200 گرم
پودر قند70 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانیل1/4 قاشق چای خوری
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
شکر دانه درشت به مقدار لازم
پودر پسته برای تزیین شیرینی
گلبرگ خشک شدهجهت تزیین شیرینی
  1. کره به دما رسیده را با همزن بزنید تا نرم و سبک گردد.
  2. پودر قند را به کره اضافه کنید و سپس یک عدد تخم را به مواد اضافه و با همزن بزنید.
  3. وانیل و بکینگ پودر به همراه آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. آرد را به آرامی و در چند مرحله به مواد اضافه کنید.
  4. خمیر را کاملا ورز دهید و دور آن سلفون یا کیسه فریزر بکشید و بگذارید تا 2 ساعت استراحت کند.

فر را در دمای 175 درجه سانتی گراد بگذارید و برای ادامه طرز تهیه شیرینی شکری و طریقه برش خمیر و قالب آن بر روی لینک کلیک کنید.

32- شیرینی دانمارکی

شیرینی دانمارکی یک شیرینی خوشمزه و قدیمی است که هواداران بیشماری دارد. مخصوصا که این شیرینی در خانه درست گردد و داغ باشد. برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی خانگی به مواد زیر احتیاج داریم:

مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی

مواد لازم برای خمیر شیرینی دانمارکی
آب یا شیر ولرمنصف پیمانه
خمیرمایه 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 و ربع قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
سفیده تخم مرغ1 عدد
وانیل نصف قاشق چای خوری
روغن نصف پیمانه
نمک 1 پنس
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
آرد قنادیسه و نیم پیمانه
مواد لازم برای کرم شیرینی دانمارکی
آرد قنادینصف پیمانه
شکر نصف پیمانه
شیر یا آبنصف پیمانه
گلاب 1 قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چای خوری
مواد لازم برای رومال شیرینی دانمارکی
زرده تخم مرغ1 عدد
زعفران دم نموده2 قاشق چای خوری
مواد لازم برای شهد شیرینی دانمارکی
شکر نصف پیمانه
آب نصف پیمانه
گلاب 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
  1. برای درست کردن شهد شیرینی ابتدا روی شعله گاز شکر را با آب جوش خوب با هم حل می کنیم. سپس گلاب و زعفران را اضافه می کنیم. بعد از به جوش آمدن شهد آماده است.
  2. برای تهیه خمیر شیرینی در یک ظرف درب دار مناسب آب یا شیر و خمیرمایه و 1 قاشق از شکر را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا یک دست گردد. درب ظرف را به مدت 10 دقیقه می بندیم و اجازه می دهیم تا عمل بیاید و حجیم گردد.
  3. بعد از 10 دقیقه درب ظرف را برداشته و 1 عدد تخم مرغ کامل و 1 عدد سفیده ، 1/4 پیمانه شکر، وانیل، روغن، نمک و زعفران (برای خوش رنگ شدن شیرینی) را به مواد اضافه نموده و خوب هم می زنیم.
  4. آرد قنادی الک شده را کم کم به مواد خمیر اضافه می کنیم و به طور مداوم با همزن مخلوط می کنیم. اینکار را تا زمانی که خمیر چسبناکی به دست بیاید ادامه می دهیم.

برای ادامه طرز تهیه شیرینی دانمارکی اینجا کلیک کنید.

سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید و اگر دوست دارید دستور پخت شیرینی دیگری به این شیرینی ها اضافه گردد، در قسمت نظرات برای ما بنویسید. برای تماشا انواع دسرها نیز اینجا کلیک کنید.

منبع: اُکالا
انتشار: 24 آذر 1400 بروزرسانی: 24 آذر 1400 گردآورنده: pariblog.ir شناسه مطلب: 883

به "آموزش کامل تهیه 32 نوع شیرینی عید در خانه؛ با طعم قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش کامل تهیه 32 نوع شیرینی عید در خانه؛ با طعم قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید