آموزش کامل تهیه 32 نوع شیرینی عید در خانه؛ با طعم قنادی
به گزارش پری بلاگ، وقتی نزدیک عید میشه، خانم ها و آقایان با سلیقه و هنرمند به فکر درست کردن شیرینی های مختلف میوفتن. شیرینی هایی که ما در ادامه بهتون اموزش میدیم، از نظر هزینه ای نسبت به خرید از قنادی به صرفه تره! البته به هون خوشمزگی میشه؛ فقط باید نکاتی که برای هر شیرینی گفته میشه رو خوب رعایت کنید. یه نکته مهم دیگه برای درست کردن شیرینی های عید توی خونه، مدت زمان ماندگاریشونه. چون شیرینی های خونگی مواد افزودنی و نگهدارنده ندارن، حتما باید به این موضوع توجه کنید. معمولا شیرینی هایی که توی مواد سازندشون از تخم مرغ استفاده نشده، ماندگاری بیشتری داره؛ در ادامه مطلب ما هر دونوع شیرینی ها با ماندگاری بالا و ماندگاری کم رو به شما عزیزان در خبرنگاران بلاگ آموزش میدیم.
1- شیرینی نخودچی
شاید واقعا کمتر کسیو بتونید پیدا کنید که شیرینی نخودچی دوست نداشته باشه؛ شیرینی نخودچی رو هم میتونید ساده و هم با طعم شکلاتی درست کنید. یکی از لذت بخش ترین ویژگی های شیرینی نخودچی، بافت نرم و آب شدنش توی دهانه! اگر میخواین شیرینی هاتون به این خوبی باشن، از آرد نخودچی خونگی بهره ببرید. مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی رو در جدول زیر میبینید.
آرد نخودچی | 375 گرم |
پودر قند | 150 گرم |
روغن صاف قنادی | 150 گرم |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
کاکائو یا پودر پسته یا کنجد یا خرفه (برای تزئین) | به مقدار لازم |
- ابتدا نخودچی را آرد کنید.
- روغن و پودر قند الک شده و هل سبز را با هم زن میزنمی تا کاملا پوک، سفید رنگ و سبک بگردد.
- آرد نخودچی را به مواد اضافه کنید. آرد نخودچی را قاشق قاشق اضافه کنید.
- خمیر منسجم شده را یک ساعت در یخچال قرار دهید.
- خمیر را در داخل نایلون قرار دهید و با وردنه صاف کنید.
- با قالب شیرینی نخودچی شیرینی را برش دهید.
آموزش قدم به قدم تهیه شیرینی نخودچی رو با کلیک روی لینک مربوطه ببینید. (یه موضوعی که شاید با تماشا عکس زیر جلب توجه کنه، تزیینات شکلاتی روی شیرینی هاست! این مرحله کاملا اختیاریه و اگر دوست نداشتین، میتونین مثل شیرینی نخودچی های داخل سینی از کنجد و خلال پسته برای تزیین بهره ببرید.)
2- شیرینی نارگیلی
شیرینی نارگیلی، شاید یکی از انتخاب هایی باشه که همواره برای پذیرایی های عید در نظر گرفته میشه؛ رایج ترین مسائلی که پخت شیرینی نارگیلی توی خونه داره، خشک شدن یا مقدار شیرینی کم یا زیاده! اگر این شیرینی رو با مقدار دقیق مواد اولیه ذکر شده درست کنید، به به هیچکدوم از این مسائل برنمیخورین.
سفیده تخم مرغ | 125 گرم |
شکر | 250 گرم |
روغن مایع | 75 گرم |
آب لیمو ترش | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزئین) | به مقدار لازم |
اگر مواد بالا رو توی خونه دارید، به طرز تهیه شیرینی نارگیلی در خانه مراجعه کنید و این شیرینی خوشمزه رو درست کنید.
3- شیرینی بهشتی (کُرکی)
احتمالا شیرینی بهشتی جاهای زیادی به چشمتون خورده ولی شاید براتون جالب باشه که یکی دیگه از نامای این شیرینی، کُرکیه! علتشم اینه که اگه بهش دست بزنین، مثل کرک به دستتون میچسبه ولی توی دهن خیلی سریع آب میشه. مثل بقیه شیرینی های بالا، مواد لازم برای این شیرینی رو ببینید و طرز تهیه شیرینی بهشتی رو دنبال کنید.
روغن صاف قنادی | 200 گرم |
پودر قند | 200 گرم |
آرد | 400 گرم |
روغن مایع | 50 گرم |
پودر کاکائو یا زعفران یا رنگ دلخواه | به مقدار لازم |
هل: | یک چهارم قاشق چایخوری |
4- شیرینی پفکی گردویی
یکی از جذابیت های شیرینی پفکی، تو خالی بودنشه! این شیرینی، ازشیرینی های بسیار خوشمزه تبریزیه؛ شیرینی پفکی یکی از مناسب ترین انتخاب ها برای عید نوروزه! این شیرینی مواد اولیه بسیار ساده ای داره که تقریبا توی همه خونه ها پیدا میشه؛ درست کردنشم خیلی راحت و سریعه! در ادامه، مواد اولیه و طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی را ببینید.
نام مواده اولیه | مقدار مورد احتیاج |
زرده تخم مرغ (هم دمای محیط) | 3 عدد |
پودر قند | 150 گرم |
گردوی خرد شده | 40 گرم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزیین) | به مقدار لازم |
5- شیرینی بادامی (کوکیز بادومی)
درسته نام این شیرینی بادومیه ولی میتونید با هرچیزی که دوست دارید تزیینش کنید؛ اگر دقت کنید، این شیرینی یک رنگ و لعاب خاص داره که باعث زیباتر شدن و مجلسی تر شدنش میشه! این اتفاق به یاری شربت مخصوص این شیرینی می افته.
آرد سفید قنادی | 250 گرم |
پودر بادام | 50 گرم |
کره | 150 گرم |
پودر قند | 80 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | 1 پنس |
طرز تهیه شیرینی بادومی:
- آرد و پودر بادام و نمک را با هم مخلوط کنید.
- کره و پودر قند را با همزن حدود سه الی چهار دقیقه مخلوط می کنیم.
- تخم مرغ و وانیل را با هم مخلوط کنید.
- آرد را در 2 مرحله اضافه می کنیم.
- خمیر را روی یه کاغذ روغنی ورز داده و با کاتر پلاستیکی طرح دار قالب مب زنیم.
- بر روی شیرنی ها یک عدد بادام قرار داده و سپس این شیرینی ها در فر با درجه 170 سانتی گراد و حدود 15 تا 20 دقیقه قرار می دهیم.
برای تماشا طرز تهیه کوکیز بادومی به همراه دستور شربت بار مخصوص و بعلاوه پودر بادام خانگی کلیک کنید.
6- شیرینی کشمشی
شیرینی کشمشی جزو شیرینی های پرهوادار و همه پسند سنتی ایرانی است؛ این شیرینی در ایام عید نوروز و سایر جشن های مناسبتی هواداران زیادی دارد. شیرینی کشمشی طرز تهیه بسیار آسان و مواد اولیه قابل دسترسی دارد و وقتی آن را با مواد اولیه مرغوب و در خانه تهیه کنید، میتوانید مقدار کشمش و تردی آن را بنا به سلیقه خود تنظیم کنید و در نهایت از نتیجه کار لذت ببرید. مواد لازم برای پخت این شیرینی را در جدول زیر ببینید و برای مشاهده فوت و فن های تهیه شیرینی کشمشی، کلیک کنید.
نام مواده اولیه | مقدار مورد احتیاج |
زرده تخم مرغ (هم دمای محیط) | 3 عدد |
پودر قند | 150 گرم |
گردوی خرد شده | 40 گرم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر پسته یا خلال پسته (برای تزیین) | به مقدار لازم |
7- شیرینی پادرازی
شیرینی پادرازی از جمله پر هوادارترین و خوشمزه ترین شیرینی های سنتی است؛ این شیرینی جزو شیرینی های عید و دارای اصالت قزوینی است. شیرینی پادرازی مثل بیشتر شیرینی های قزوین دارای ماندگاری بالا (حدود 1 ماه) است و به همین علت در بین مردم هواداران بسیاری دارد. این شیرینی را میتوان در سه رنگ، سفید ، کاکائویی و زعفرانی تهیه کرد. در ادامه مواد لازم برای تهیه این شیرینی در جدول ذکرشده است. برای مشاهده آموزش درست کردن شیرینی پادرازی قزوین با تمام نکات کلیک کنید.
آرد سفید قنادی | 200 گرم (حدود یک و یک سوم پیمانه یا لیوان) |
روغن صاف قنادی | 140 گرم (از روغن صاف خانگی هم میتونید بهره ببرید) |
پودر قند | 150 گرم |
پودر هل | یک دوم قاشق چایخوری |
تخم خرفه(برای تزیین) | در صورت دلخواه |
پودر کاکائو | 1 قاشق سوپ خوری |
8- شیرینی نسکافه ای
به کار بردن طعم های کمی تلخ مثل طعم قهوه و نسکافه علاوه بر ایجاد تنوع در مزه شیرینی ها، باعث متعادل شدن مقدار شیرینی اون ها هم میشه! شیرینی نسکافه ای به علت نداشتن تخم مرغ توی مواد تشکیل دهندش، ماندگاری بالایی داره و انتخاب مناسبی برای عید نوروزه. درست کردن این شیرینی نسبت به بقیه شیرینی ها راحت تره و اگر تجربه کمتری توی شیرینی پختن دارید، انتخاب مناسب تریه. مواد اولیه لازم برای تهیه این شیرینی رو در جدول زیر ببینید و برای تماشا دستور کامل نهیه این شیرینی به همراه عکس و توضیحات هر مرحله، طرز تهیه شیرینی نسکافه ای رو دنبال کنید.
آرد | 220 گرم |
روغن جامد | 140 گرم |
پودر قند | 170 گرم |
نسکافه یا پودر قهوه فوری | 1 قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | 1 و نیم قاشق چایخوری |
شکلات شیری و شکلات سفید | برای تزیین به مقدار لازم |
9- شیرینی برشتوک شکلاتی
این شیرینی بر خلاف بقیه شیرینی ها احتیاج به فر نداره. دردسرهای درست کردنشم کمتر از بقیه شیرینی هاست. طعم این شیرینی تا حد زیادی مثل شیرینی نخودچیه؛ البته به علاوه طعم شکلات. مواد لازم برای تهیه این شیرینی رو ببینید و برای تماشا دستور مرحله به مرحله تهیه شیرینی برشتوک شکلاتی، کلیک کنید.
آرد نخودچی | 130 گرم |
پودر قند | 50 گرم |
کره | 80 گرم |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
شکلات | 50 گرم |
روغن مایع | 1 قاشق غذاخوری(در صورت احتیاج) |
10- شیرینی مربایی
این نوع شیرینی نوستالژی و یاداور دوران کودکیه. شیرینی یا بیسکوییت مربایی با طعم لطیفی که داره، انتخاب خیلی خوبی به عنوان شیرینی خونگی عیده! یکی از مزیت های درست کردن شیرینی مربایی توی خونه اینه که می تونید مزه شیرینیشو به دلخواه خودتون تغییر بدین. مثل بقیه موارد، مواد اولیه رو ببینید و برای مشاهده طرز تهیه شیرینی مربایی کلیک کنید.
آرد سفید قنادی | 4 پیمانه |
کره | 250 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن مایع | 1 استکان |
پودر قند | 10 میلی گرم |
وانیل | 1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
آرد ذرت | 1.5 پیمانه |
مربای پوره شده | به دلخواه |
پودرقند | به دلخواه (برای تزیین) |
11- شیرینی میکادو
میکادو جز شیرینی هایی هست که بدون فر و خیلی راحت میتیونید درست کنید. در 2 طعم وانیلی و شکلاتی. بافت این شیرینی مثل بیسکوییت های ویفره! مواد اولیه این شیرینی رو در جدول ببینید و برای مشاهده طرز تهیه شیرینی میکادو در خانه کلیک کنید.
آرد سفیدقنادی | 3 لیوان |
آرد نخودچی | 1.5 لیوان |
پودر قند | 1.5 لیوان سرپر |
روغن مایع | 1 لیوان |
کره یا روغن جامد | 150 گرم |
پودرکاکائو | 3 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق غذاخوری |
نان میکادو (لوازم قنادی فروشی) | نصف بسته |
شکلات شیری | به مقدار لازم (برای تزیین) |
12- کوکی مخملی (شیرینی مخملی)
اگر در پی زیباتر کردن میزهای پذیراییتان هستید، این شیرینی بسیار مناسب است! کوکی مخملی را میتوانید در رنگ های مختلف (رنگ خوراکی قنادی ها) و شکل های مختلف درست کنید. این شیرینی ها نه تنها برای عید بلکه برای سایر مناسب ها هم ایده خوبی است. میتوانید آن را به شکل قلب، گل، دایره یا مربع ساده و.. درست کنید. معمولا این شیرینی ها را با شکر یا پودر قند تزیین میکنند و به همین علت به آن شیرینی شکری هم میگویند. آموزش مرحله ای شیرینی مخملی شکری را اینجا ببینید.
13- شیرینی سیب و دارچین
درست کردن این شیرینی در تعداد بالا کمی سخت و زمان بر است. اما در صورتی که میخواهید برای تنوع یک شیرینی متفاوت درست کنید، انتخاب بسیار خوشمزه ای است. شیرینی سیب و دارچین که با نام قرابیه هم شناخته میگردد، معمولا در ابعاد بزرگ تا میانه درست میگردد و برای دورهمی های خانوادگی با تعداد کم توصیه میگردد. برای پذیرایی از عده بیشتر، یکی از شیرینی های بالا را انتخاب کنید. آموزش تصویری شیرینی سیب و دارجین را اینجا ببینید.
14- شیرینی اسکار گردویی
شیرینی اسکار که اصالتی اروپایی دارد، در همه جای جهان پر هوادار شده! البته این شیرینی به علت استفاده زیاد از مغزهایی مانند گردو سنگین تر از بیقه شیرینی هاست؛ ابعاد آن هم از شیرینی های ریزی مانند نخود چی بزرگتر است. اصلی ترین زحمت مربوط به درست کردن این شیرینی، خرد و نگینی کردن گردوهاست! ولی به طم خیلی خوبش می ارزد. طرز تهیه شیرینی اسکار گردویی به همراه فیلم آموزشی را اینجا ببینید.
نام ماده اولیه | مقدار |
کره | 100 گرم |
پودر قند | 50 گرم (هر پیمانه پودر قند برابر با 125 گرم هست) |
هل ساییده شده | نصف قاشق مربا خوری(در صورت تمایل) |
وانیل | نصف قاشق مرباخوری |
آرد سفید(یا 3صفر) | 175 - 150 گرم (هر پیمانه آرد برابر با 125 گرم می باشد) |
گردوی ریز نگینی شده | 150 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
سفیده تخم مرغ | 1 عدد |
امیدواریم که از آموزش های بالا لذت برده باشید و این شیرینی ها را برای عید نوروز در منزل درست کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.
15- کلوچه کنجدی
یکی از شیرینی های خوشمزه که با طعم های مختلف می توانید در منزل درست کنید و همچون کلوچه های بازار گردد، کلوچه کنجدی است. این کلوچه را با طعم های دیگری مانند نارگیل و خرما نیز می توان درست کرد. کلوچه چیزیه که همه ما برای عصرونه دوسش داریم و مخصوصا بچه ها به آن علاقه دارند. میتوانید طرز تهیه کلوچه کنجدی را اینجا ببینید.
برای تهیه کلوچه کنجدی به مواد زیر احتیاج داریم:
تخم مرغ درشت | 2 عدد |
پودر شکر | 1 پیمانه |
آرد سفید | 3 پیمانه |
روغن مایع | سه چهارم پیمانه |
ماست شیرین | 3 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق غذاخوری سر صاف |
پودر هل | نصف قاشق غذاخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
نمک | 1 پنس یا نوک قاشق چایخوری |
این کلوچه برای هر زمانی مناسب است. برای عید نوروز می توانید در سایز کوچک جهت پذیرایی از مهمان آماده نموده و سرو نمایید. حالت پفکی و نرم آن لذت بخش خواهد بود.
16- لوز بادام
لوز بادام یک شیرینی عید خوشمزه مخصوص استان آذربایجان و شهر تبریز است. لوزها می توانند طعم های مختلف داشته باشند با طعم های نارگیل، پسته، گردو و بادام.
پودر بادام | یک و نیم پیمانه یا صد و سی گرم |
پودر قند (نثار) | دو سوم پیمانه یا هشتاد گرم |
شکلات سفید خرد شده | نصف پیمانه یا 70 گرم |
شیر عسلی | نصف پیمانه یا صد و سی گرم |
خلال پسته (دلخواه) | به مقدار لازم |
زعفران دم نموده (دلخواه) | به مقدار لازم |
پودر بادام و پودر قند الک شده رو داخل ظرفی بریزین و با قاشق کاملا مخلوط کنید. شکلات سفید رو روی حرارت غیر مستقیم بخار آب به روش بن ماری کاملا ذوب کنید و به مخلوط پودر بادام و پودر قند اضافه کنید،به خوبی مخلوط کنید تا به خورد هم برن. بعد نوبت اضافه کردن شیر عسلی هست: اما نباید همه رو یکجا اضافه کنید، اول دو قاشق اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید و اگه احتیاج بود، بازم اضافه کنید.
تا در نهایت مواد به حالت خمیری و نچسب برسه! تا اینجای کار خمیر سفید شما آماده و قابل استفاده هست، اما در صورت دلخواه میتونید خمیر رو دو قسمت کنید، به یک قسمت مقداری خلال پسته اضافه کنید و مخلوط کنید. برای ادامه مطلب طرز تهیه لوز بادام اینجا کلیک کنید.
17- شیرینی قرابیه بادام تبریز
قرابیه که به ترکی آذربایجانی قورابیه نیز گفته می گردد، نوعی شیرینی خاص و سنتی شهر تبریز است. جالب است بدانید که پخت این شیرینی تنها به شهر تبریز ختم نمی گردد و در شهرهای قزوین، زنجان و حتی در جهموری آذربایجان و ترکیه نیز این شیرینی آماده می گردد. قرابیه در شهر تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می گردد. قرابیه انواع مختلف دارد که از پرهوادارترین آن ها می توان به قرابیه بادام اشاره نمود که در این بخش قصد داریم به طرز تهیه این شیرینی خوشمزه بپردازیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
بادام پوست گرفته خام | 150 گرم |
شکر | 200 گرم |
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
مخلوط مغز پسته، بادام و شکر | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی قرابیه بادام تبریزی:
برای تهیه قرابیه دو روش وجود دارد که روش اول بسیار ساده است و برای افرادی که مهارت خاصی در شیرینی پختن ندارند استفاده می گردد و روش دوم، روش اصیل تبریزی به همراه فوت و فن های خاصی است. در روش اول مراحل زیر را انجام می دهیم:
- ابتدا بادام تازه پوست کنده را آسیاب نموده و آرد بادام درست می کنیم.
- سفیده و زرده تخم مرغ ها را از هم جدا نموده و سپس سفیده و شکر را با دور تند همزن، با هم ترکیب می کنیم.
- زمانی که مخلوط غلیظ سفید رنگ با حالت کشدار به وجود آمد، آرد بادام را به آن اضافه می کنیم و با استفاده از دور میانه یا کند همزن مخلوط می کنیم. برای مشاهده ادامه مراحل این شیرینی خوشمزه و محبوب می توانید مقاله طرز تهیه قرابیه بادام را مطالعه کنید.
18- شیرینی پنجره ای
شیرینی پنجره ای به علت پخت ساده و آسان از محبوبیت بالایی برخوردار است. جالب است بدانید که این شیرینی پرهوادار با نام های دیگری از جمله نان پنجره ای، خاتون پنجره و مُنَقّا نیز شناخته می گردد. این شیرینی با توجه به تنوعی که دارد می توان به سادگی در اَشکال و سایز مختلف پخته گردد و مورد استفاده قرار گیرد اما به چه مواد اولیه ای برای پخت این شیرینی خوشمزه احتیاج است؟
تخم مرغ | 3 عدد |
شیر | 2/3 پیمانه |
نشاسته گل | 1/2 پیمانه |
گلاب | 1/3 پیمانه |
آرد سفید قنادی | 1 پیمانه |
وانیل | به مقدار سر چاقو |
روغن | به مقدار کافی |
پودر قند برای تزیین | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی نان پنجره ای:
- در مرحله اول نشاسته را با شیر و گلاب در داخل ظرفی ریخته و به آرامی این مواد را با هم ترکیب می کنیم تا نشاسته به طور کامل حل گردد.
- در این بخش شکر، وانیل و آرد برنج را به ترکیبی که در مرحله اول آماده نموده بودیم، اضافه نموده و سپس با هم مخلوط می کنیم.
- تخم مرغ ها را یکی یکی به ترکیب اصلی که آماده نموده بودیم، اضافه نموده و با یاری قاشق آن را هم می زنیم تا مخلوط کاملا یکدستی به وجود آید. برای مشاهده ادامه مراحل پخت این شیرینی خوشمزه به همراه عکس های هر مرحله می توانید مقاله طرز تهیه شیرینی پنجره ای را مطالعه کنید.
19- قرابیه بادبزنی
شیرینی یا قرابیه بادبزنی از شیرینی های ترکیه ای بسیار خوشمزه و زیباست که شکل و طرح روی شیرینی شبیه بادبزن است این شیرینی جزو شیرینی های خشک محسوب میگردد و مقدار شیرینی متعادل و ملایمی دارد و برای عصرانه و کنار چای بسیار مناسب است.
کره نرم شده در دمای محیط | 75 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر قند | 50 گرم |
بکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری سر خالی |
نمک | 1 پنس |
نشاسته ذرت | 10 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
آرد سفید قنادی | به مقدار لازم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
پودر کاکائو | نصف الی یک قاشق چایخوری |
شیر | 1 قاشق مرباخوری |
برای آماده سازی خمیر شیرینی کره به دمای محیط رسیده و پودر قند الک شده رو داخل ظرفی بریزین و اول با یاری چنگال پودر قند رو به خورد کره بدین تا کاملا جذب کره بشه. و بعد با دور کند همزن خیلی کم در حد یکدست شدن مواد هم بزنید و بعد تخم مرغ و وانیل رو به مواد اضافه کنید. و با دور کند همزن کاملا مخلوط کنید و بعد نشاسته ذرت و بکینگ پودر رو به مواد اضافه کنید. برای ادامه مطلب طرز تهیه قرابیه بادبزنی اینجا کلیک کنید.
20- شیرینی گل رز(تاتلی)
شیرینی گل رز یک شیرینی ترکیه ای خوشمزه است که مانند باقلوا شربت دارد و برای پذیرایی در عید مناسب است. برای درست کردن شرینی گل رز به مواد زیر احتیاج داریم.
تخم مرغ | 1 عدد |
کره هم دمای محیط | 125 گرم |
روغن | نصف پیمانه |
ماست | یک چهارم پیمانه |
ایرمیک یا آرد سمولینا | یک چهارم پیمانه (جایگزین ندارد) |
سرکه سفید | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق مربا خوری |
آرد سفید قنادی | به مقدار لازم (حدودا 3 پیمانه) |
شکر | یک و نیم پیمانه |
آب | یک و نیم پیمانه |
آبلیمو | 1 قاشق غذا خوری |
برای تهیه شیرینی اول شربت اون رو آماده میکنیم:
- آب و شکر رو داخل ظرفی بریزین و روی حرارت میانه قرار بدین تا آغاز به جوشیدن کنه و شکر ها کم کم حل بشن و شربت شفاف بشه بعد حرارت رو پایین بیارین و اجازه بدین پنج دقیقه با حرارت کم بجوشه و در آخر آبلیمو رو اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید
شربت رو کنار بذارید تا در دمای محیط خنک بشه.
- برای تهیه خمیر شیرینی تخم مرغ و وانیل رو داخل ظرفی بریزین و با همزن دستی مخلوط کنید تا از حالت لختگی خارج بشه.
- بعد ماست رو به تخم مرغ اضافه و با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست بشه و بعد سرکه سفید رو اضافه کنید و هم بزنید.
برای مشاهده ادامه طرز تهیه شیرینی گل رز اینجا کلیک کنید.
21- باسلوق
باسلوق یک شیرینی و دسر خوشمزه برای شب یلدا و عید نوروز است، که در بازار یافت می گردد. اما آن را در منزل هم می توانید درست کنید. برای تهیه این دسر خوشمزه که حالت ژله ای دارد، به مواد زیر احتیاج داریم:
نشاسته گل (گندم) | 1 لیوان سر پر |
آب | 2 لیوان سر خالی |
شکر | یک و نیم لیوان |
جوهر لیمو | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
کره | 25 گرم |
گلاب | نصف لیوان |
پودر ژلاتین (دلخواه) | 1 قاشق مرباخوری سر پر |
پودر نارگیل | به مقدار لازم |
مغز گردو | به مقدار لازم |
- برای درست کردن باسلوق نشاسته گندم رو داخل ظرفی بریزین و یک لیوان آب سرد رو (یکی از دو لیوان آب ذکر شده در مواد اولیه) بهش اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا حل و رقیق بشه مخلوط نشاسته و آب رو کنار بذارید و اجازه بدید حدود ده دقیقه بمونه.
- داخل قابلمه ای یک لیوان آب بریزین. (یک لیوان آب دوم) و جوهر لیمو را اضافه کنین.
- و شکر رو بهش اضافه کنید و روی حرارت میانه قرار بدین. برای مشاهده ادامه طرز تهیه باسلوق اینجا کلیک کنید.
22- شیرینی توت
شیرینی توت یک شیرینی قدیمی، سنتی و خوشمزه است که برای شب یلدا و عید نوروز مناسب است. این شیرینی را به جای قند با چای می توانید بخورید و از خوردن آن لذت ببرید. ما در این دستور شیرینی توت را در سه طعم به شما آموزش می دهیم.
بادام | 1 پیمانه کاملا سر پر |
پودر قند | 1 پیمانه سر خالی |
گلاب | به مقدار لازم |
رنگ خوراکی (دلخواه) | چند قطره |
شکر، خلال بادام، خلال پسته، ترافل شکلاتی | به مقدار لازم (برای تزئین) |
- برای تهیه شیرینی، بادامها رو داخل ظرفی ریخته و آب جوش رو روی اونها میریزیم. اجازه میدیم حدود یک ربع الی بیست دقیقه بمونه و بعد بادام ها رو آبکش میکنیم و آغاز به جدا کردن پوست بادام ها میکنیم. بادام ها رو روی سینی پهن کنید و اجازه بدین یک شب بمونه تا کاملا خشک و شکننده بشه و رطوبتی داخلش نمونه.
- بعد از خشک شدن کامل بادام ها اون رو به همراه پودر قند داخل دستگاه غذاساز یا آسیاب بریزین.
- و پودر کنید. نکته مهم در این مرحله اینه که بادام خیلی زود به روغن میفته و حالت خمیری پیدا میکنه اما میخوایم بادام کاملا حالت پودری داشته باشه و اصلا به روغن نیفته بنابراین همه مواد رو یکجا داخل دستگاه نریزید و به صورت چند مرحله این کار رو انجام بدین و هر بار مقداری بادام رو با پودر قند داخل دستگاه بریزین و موقع پودر کردن دستگاه رو یکسره روشن نکنید و مدام روشن خاموش کنید تا اصطکاک و گرم شدن دستگاه باعث به روغن افتادن بادام نشه بعلاوه پودر کردن بادام به همراه پودر قند یاری میکنه تا بادام ها به روغن نیفتن.
در آخر مواد کاملا شکل پودری دارن. برای ادامه طرز تهیه شیرینی توت اینجا کلیک کنید.
23- شیرینی هلویی
شیرینی هلویی شیرینی ماندگار و خوشمزه برای پذیرایی از مهمان و پذیرایی در مجالس است. در این طرز تهیه ب خمیر ژلارد برگ ان را درست می کنیم که حالت زیبایی به شیرینی شما می دهد. برای تهیه شیرینی هلویی به مواد زیر احتیاج داریم:
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد سفید قنادی | حدوداً 370 گرم |
شکر | 130 گرم |
روغن مایع | یک سوم پیمانه |
شیر | یک سوم پیمانه |
بکینگ پودر | 1 قاشق چای خوری |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
رانی هلو | 1 عدد |
شکر (برای غلطاندن شیرینی) | به مقدار لازم |
فیلینگ دلخواه (مارمالاد هلو یا کرمفیل وانیلی یا شکلات صبحانه) | به مقدار لازم |
رنگ مجاز خوراکی (زرد و نارنجی و قرمز) | چند قطره |
- برای تهیه خمیر این شیرینی تخم مرغ و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزین.
- بعد شیر و روغن مایع رو به مواد اضافه و مخلوط کنید.
- بکینگ پودر رو هم به مواد اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید تا مخلوط بشه.
- مقداری آرد رو داخل مواد الک کنید.
- با همزن دستی مخلوط کنید تا یکدست بشه.
- همزن دستی رو کنار بذارید و دوباره مقداری آرد اضافه کنید.
- دستتون رو کمی به آرد آغشته کنید و از خمیر گلوله هایی به مقدار دوازده گرم بردارید.
برای ادامه طرز تهیه شیرینی هلویی خوشمزه با خمیر ژلارد بر روی لینک کلیک کنید.
24- شیرینی نارگیلی شکلاتی
شیرینی نارگیلی شکلاتی یک شیرینی خوشمزه با ماندگاری بالا برای عید است که ما در این آموزش ما این شیرینی را بدون آرد و روغن مایع درست می کنیم. برای تهیه شیرینی نارگیلی شکلاتی به مواد زیر احتیاج داریم:
شکلات تلخ | 120 گرم |
سفیده تخم مرغ | 3 عدد بزرگ (حدود 100 گرم) |
پودر نارگیل (خشک) | 220 گرم |
پودر کاکائو | 25 گرم |
شکر | 150 گرم |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
- شکلات را بن ماری کنید.
- پودر کاکائو به همراه شکر و سفیده تخم مرغ زده شده را با هم مخلوط کنید.
- نمک و وانیل را به مواد اضافه کنید.
- شکلات آب شده و پودر نارگیل رو هم اضافه کنید.
- یک ساعت در یخچال بزارید و به صورت گلوله از خمیر جدا کنید و در سینه فر قرار دهید.
- این شیرینی در دمای 165 درجه سانتی گراد آماده می گردد.
برای تماشا عکس و نکات ریز در تهیه شیرینی نارگیلی شکلاتی و تزیین آن، بر روی لینک طرز تهیه شیرینی نارگیلی شکلاتی کلیک کنید.
25- شیرینی پسته ای
شیرینی پسته ای یک شیرینی قدیمی و خوشمزه است که برای عید نوروز انتخاب خوب و به جایی است. این شیرینی با موادی چون پودر قند، پودر پسته، آرد سفید و … درست می گردد. برای طرز تهیه شیرینی پسته ای با ما همراه شوید.
پودر پسته | 100 گرم |
پودر قند | 60 گرم |
آرد سفید قنادی | 100 گرم حدودی |
روغن مایع | 60 گرم |
پودر هل | 1 قاشق مربا خوری سر پر |
1- پودر پسته، پودر هل و پودر قند را الک و با هم مخلوط می کنیم.
2- سپس روغن مایع و آرد رو به آن اضافه می کنیم.
3- اینقدر مخلوط می کنیم و به هم می زنیم تا خمیری به دست بیاد که به دست هم نچسبد.
4- خمیر را روی کاغذ روغنی با وردنه پخش نموده و با قالب گل های یک مقدار در میاوریم.
5- بعد از قالب زدن، شیرینی ها را در فر با دمای 170 درجه سانتی گراد قرار می دهیم.
شیرینی شما آماده است. برای مشاهده جزئیات این شیرینی و نکات مهم برای خوشمزه تر شدن در طرز تهیه شیرینی پسته ای اینجا کلیک کنید.
26- میوه شکلاتی
میوه شکلاتی یک شیرینی خوشمزه یا به نوعی دسر است، که برای پذیرایی از مهمان و با هر میوه ای قابل درست کردن است. برای تهیه میوه شکلاتی به مواد زیر احتیاج داریم:
میوه های اسلاید شده | به مقدار لازم |
شکلات تلخ و سفید | به دل خواه |
ترافل یا مغزهای خوراکی | به دل خواه |
1- ابتدا توت فرنگی ها را با سرد شسته و آبکش کنید.
2- شکلات تلخ یا سفید را بن ماری کنید.
3- توت فرنگی را در شکلات بن ماری شده قرار دهید.
برای ادامه طرز تهیه میوه شکلاتی بر روی لینک کلیک کنید.
27- سوهان کنجدی (کرانچی توری)
سوهان کنجدی یکی از شیرینی های خوشمزه ایت که می توانید برای عید درست کنید و مدت زمان طولانی آن را نگه دارید. سوهان کنجدی احتیاج به مواد زیادی ندارد و بدون آرد و تخم مرغ است. مواد اولیه سوهان کنجدی به توضیح زیر است:
شکر | 100 گرم |
کنجد سفید خام | 110 گرم |
آب | 25 گرم |
کره | 20 گرم |
گلوکز | 100 گرم |
طرز تهیه سوهان کنجدی:
- شکر و اب و گلوکز را با هم ترکیب و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- وقتی دانه های شکر حل شد زیر شعله را خاموش کنید.
- بعد از خاموش کردن زیر شعله بلافاصله کره و کنجد را بریزید.
- مواد را در قیف ریخته و با استفاده از قیف داخل قالب بریزید.
- قالب سوهان کنجدی را در فر گذاشته و با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 الی 17 دقیقه بگذارید تا بپزد.
- بعد از خنک شدن، سوهان ها به راحتی از قالب جدا می شوند.
چنانچه طرز تهیه سوهان کنجدی را با عکس مرحله به مرحله و نکات ریز می خواهید بر روی لینک کلیک کنید.
28- شیرینی لوز زعفرانی
شیرینی لوز زعفرانی یک شیرینی خوشمزه تبریزی است. این شیرینی زرد رنگ از پودر بادام و زعفران درست شده و احتیاج به فر ندارد. بنابراین درست کردن آن آسان است. برای درست کردن لوز زعفرانی به مواد زیر احتیاج داریم:
پودر بادام | 300 گرم حدودی |
پودر قند | 30 گرم |
شکر | یک و نیم پیمانه |
آب | سه چهارم پیمانه |
پودر زعفران | 2 گرم |
پسته خرد شده (برای تزئین) | به مقدار لازم |
1- آب و شکر را با هم حل کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل گردد.
2- در این فاصله زعفران را دم نموده و دو تکه یخ کوچک در زعفران بریزید تا رنگ پس دهد.
3- شیره بدست آمده را 10 دقیقه با همزن بزنید تا کاملا سفید بگردد و شکرک بزند و زعفران را اضافه کنید.
4- در نهایت پودر بادام را که با ئودر قند مخلوط نموده اید به مواد اضافه کنید و کاملا ورز دهید.
برای ادامه مطلب طرز تهیه لوز زعفرانی و طریقه برش و گذاشتن در قالب بر روی لینک کلیک کنید.
29- گز آردی
گز یکی از سوغاتی های خوشمزه شهر اصفهان و یزد است، که به راحتی در منزل می توانید درست کنید. برای طرز تهیه گز خانگی احتیاج به مواد افزودنی مانند نشاسته و روغن نیست. گز خوشمزه آردی را برای عید نوروز می توانید درست کنید و برای پذیرایی از مهمان بهره ببرید.
سفیده تخم مرغ | 2 عدد |
شکر | 1 پیمانه |
گلاب مرغوب | یک دوم پیمانه |
گلوکز | یک دوم پیمانه |
بادام و پسته | دو سوم پیمانه |
آرد | به مقدار لازم |
- سفیده های تخم مرغ را در ظرفی ریخته و با همزن بزنید تا از ظرف بیرون نریزد. سفیده تخم مرغ را در یخچال بگذارید.
- شکر و گلاب را با هم مخلوط و بر روی شعله گاز قرار دهید.
- وقتی شکر حل شد، گلوکز را به مواد اضافه کنید. با قاشق به هم بزنید تا شربت شما آماده گردد.
- چند قاشق از شربت را در سفید تخم مرغ زده شده بریزید.
- سفیده و شربت را روی شعله ملایم گاز قرار داده و با همزن برقی بزنید. سپس با قاشق چوبی مواد را به حالت پارویی به هم بزنید.
- مرحله داغ زدن گز ممکن است حدود 2 ساعت طول بکشه به این صورت که مواد از قاشق نریزد.
- وقتی مواد گز کامل خودش را گرفت مغزیجات را به مواد گز اضافه می کنیم.
برای برش گز و آماده کردن با آرد می توانید بر روی طرز تهیه گز آردی خانگی کلیک کنید.
30- شیرینی کوکی تویکس
شیرینی کوکی تویکس یک شیرینی خوشمزه وخ خاص برای پذیرایی در سال نو و در طول ایام سال است. این شیرینی خوشمزه طعمی فوق العاده دارد و با طعم کاراملی از شکلات توئیکس الهام گرفته شده است. برای تهیه شیرینی تویکس به مواد زیر احتیاج داریم:
کره هم دمای محیط | 150 گرم |
آرد شیرینی پزی | 200 گرم |
پودر قند یا شکر | 60 گرم |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
تافی کاراملی | 208 گرم |
خامه صبحانه | 3 قاشق غذاخوری |
- کره به دمای محیط رسده و پودر قند را با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید.
- زرده تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید.
- به مواد آرد الک شده را اضافه کنید.
- خمیر را با دست ورز دهید تا به صورت یک خمیر یکدست در بیاید و بگذارید در یخچال به مدت یک ساعت استراحت کند.
- گلوله های کوچک خمیر را با قالب در آورید و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 الی 20 دقیقه بپزید.
برای ادامه طرز تهیه شیرینی کوکی تویکس و طریقه درست کردن لایه کاراملی روی شیرینی بر روی لینک کلیک کنید.
31- شیرینی شکری
شیرینی شکری یک شیرینی قدیمی و خوشمزه است که برای شیرینی عید گزینه مناسبیه. برای طرز تهیسه شیرینی شکری همچون قنادی ها به مواد زیر احتیاج داریم:
کره | 100 گرم |
آرد | 200 گرم |
پودر قند | 70 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | یک قاشق چایخوری |
شکر دانه درشت | به مقدار لازم |
پودر پسته | برای تزیین شیرینی |
گلبرگ خشک شده | جهت تزیین شیرینی |
- کره به دما رسیده را با همزن بزنید تا نرم و سبک گردد.
- پودر قند را به کره اضافه کنید و سپس یک عدد تخم را به مواد اضافه و با همزن بزنید.
- وانیل و بکینگ پودر به همراه آرد را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. آرد را به آرامی و در چند مرحله به مواد اضافه کنید.
- خمیر را کاملا ورز دهید و دور آن سلفون یا کیسه فریزر بکشید و بگذارید تا 2 ساعت استراحت کند.
فر را در دمای 175 درجه سانتی گراد بگذارید و برای ادامه طرز تهیه شیرینی شکری و طریقه برش خمیر و قالب آن بر روی لینک کلیک کنید.
32- شیرینی دانمارکی
شیرینی دانمارکی یک شیرینی خوشمزه و قدیمی است که هواداران بیشماری دارد. مخصوصا که این شیرینی در خانه درست گردد و داغ باشد. برای طرز تهیه شیرینی دانمارکی خانگی به مواد زیر احتیاج داریم:
مواد لازم برای تهیه شیرینی دانمارکی
آب یا شیر ولرم | نصف پیمانه |
خمیرمایه | 1 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 و ربع قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
سفیده تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
روغن | نصف پیمانه |
نمک | 1 پنس |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
آرد قنادی | سه و نیم پیمانه |
آرد قنادی | نصف پیمانه |
شکر | نصف پیمانه |
شیر یا آب | نصف پیمانه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چای خوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
زعفران دم نموده | 2 قاشق چای خوری |
شکر | نصف پیمانه |
آب | نصف پیمانه |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
- برای درست کردن شهد شیرینی ابتدا روی شعله گاز شکر را با آب جوش خوب با هم حل می کنیم. سپس گلاب و زعفران را اضافه می کنیم. بعد از به جوش آمدن شهد آماده است.
- برای تهیه خمیر شیرینی در یک ظرف درب دار مناسب آب یا شیر و خمیرمایه و 1 قاشق از شکر را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا یک دست گردد. درب ظرف را به مدت 10 دقیقه می بندیم و اجازه می دهیم تا عمل بیاید و حجیم گردد.
- بعد از 10 دقیقه درب ظرف را برداشته و 1 عدد تخم مرغ کامل و 1 عدد سفیده ، 1/4 پیمانه شکر، وانیل، روغن، نمک و زعفران (برای خوش رنگ شدن شیرینی) را به مواد اضافه نموده و خوب هم می زنیم.
- آرد قنادی الک شده را کم کم به مواد خمیر اضافه می کنیم و به طور مداوم با همزن مخلوط می کنیم. اینکار را تا زمانی که خمیر چسبناکی به دست بیاید ادامه می دهیم.
برای ادامه طرز تهیه شیرینی دانمارکی اینجا کلیک کنید.
سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید و اگر دوست دارید دستور پخت شیرینی دیگری به این شیرینی ها اضافه گردد، در قسمت نظرات برای ما بنویسید. برای تماشا انواع دسرها نیز اینجا کلیک کنید.
منبع: اُکالا