طرز تهیه کدوبره مازندرانی ، یک غذای نیم ساعته تنبلانه و خوشمزه

به گزارش پری بلاگ، کدوبره یا کدو بره یک غذای فوری و ساده، بدون گوشت و مناسب گیاهخواران است که با کدو سبز درست می گردد. شمالی ها به کدو سبز کچلیک می گویند و این غذا را با نام کچلیک بره هم می شناسند. اصالت کدو بره به استان مازندران و در کل شهرهای شمالی برمی گردد و در آن از سبزیجات ساده ای استفاده می گردد. بد نیست بدانید طرز تهیه کدو بره گیلانی هم مثل کدوبره مازندرانی است. برای مطالعه طرز تهیه کدو بره یا کدوبره مازندرانی که به میرزا کدوی شمالی هم مشهور است و جزو است در این مقاله از در با ما همراه باشید.

طرز تهیه کدوبره مازندرانی ، یک غذای نیم ساعته تنبلانه و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه کدوبره مازندرانی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد نیاز
کدو سبز4 تا 5 عدد میانه
سیب زمینی2 عدد میانه
گوجه فرنگی2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 تا 3 حبه
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد بزرگ
تخم مرغ2 عدد (یا به تعداد افراد)
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری (اختکمک)
پنیر پارمسانبه دلخواه برای تزیین غذا
ماست خامه ایبه دلخواه برای سرو غذا
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان، ترشی و شوربرای سرو کدوبره

مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه

زمان مورد نیاز برای پخت کدو بره مازندرانی: 15 تا 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه کدو بره یا کدو میرزای شمالی

کدو بره مازندرانی و شمالی برادر کوچک تر است. اگر دوست دارید یک غذای چند دقیقه ای و عجله ای یا یک غذای ساده دانشجویی بدون گوشت را برای روزهای شلوغ تان بلد باشید پیشنهاد می کنیم طرز تهیه این غذای ساده نیم ساعته را یاد بگیرید.

مرحله اول: مواد اولیه کدوبره را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه این غذای مازندرانی با کدو سبز، مواد کدو بره را آماده کنید. ابتدا سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. گوجه فرنگی ها را بشویید. پوست آنها را بگیرید و به صورت نگینی با حلقه ای خرد کنید. کدو سبز ها را هم بشویید. قسمت بالای کدوها را با چاقو جدا کرده و به صورت حلقه ای خرد کنید. پیازها را پوست بگیرید و به صورت نگینی و ریز خرد کنید. سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید یا رنده کنید. این مواد را کنار بگذارید.

مرحله دوم: سیب زمینی ها را تفت دهید

در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس سیب زمینی ها را در تابه بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. سپس سیب زمینی ها را از تابه بیرون بیاورید و در یک بشقاب بریزید و کنار بگذارید. این کار به پخت بهتر سیب زمینی ها و حفظ ظاهر آنها بعد از پخت غذا، کمک می کند.

در صورت تمایل می توانید روغن سرخ کردنی را از فروشگاه های به روش های خرید یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله سوم: بقیه مواد کدوبره را تفت دهید

دوباره تابه را روی حرارت بگذارید و کمی روغن در آن بریزید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و شیشه ای شوند. پس از 2 دقیقه تفت دادن پیازها، سیرها را اضافه کنید. چند ثانیه سیرها را تفت دهید تا عطر آنها خارج شود. سپس نمک، فلفل سیاه و میزانی زردچوبه را در تابه بریزید تا پیاز طعم دار شود.

انواع ادویه غذا مثل فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و نمک و همچنین پیاز داغ و سیر داغ آماده را می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.

مرحله چهارم: مواد کدوبره را با هم مخلوط کنید

سپس سیب زمینی ها را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. سیب زمینی ها به زمان بیشتری برای پختن نیاز دارند، بهتر است درب تابه را ببندید و مدت 5 تا 6 دقیقه صبر کنید. کدوهای حلقه ای شده را در این مرحله اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس رب گوجه را در تابه بریزید و تفت دهید تا طعم خام آن گرفته شود. بعد گوجه های خرد شده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.

برای خرید رب گوجه فرنگی باکیفیت از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: تخم مرغ های کچیلک بره را اضافه کنید

سپس درب تابه را روی آن بگذارید و شعله را کم کنید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا گوجه ها نرم شوند و طعم خامشان گرفته شود. سپس مواد را هم بزنید و نمک را به غذا اضافه کنید. تخم مرغ ها را روی غذا بشکنید ولی آنها را هم نزنید تا نیمرو شوند و زرده و سفیده آنها سفت شود.

می توانید تخم مرغ ها را هم جداگانه در یک کاسه بشکنید و هم بزنید. سپس روی مواد کدو بره بریزید. کمی روی تخم مرغ ها فلفل سیاه و نمک بپاشید. سپس درب تابه را بگذارید و 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها ببندند.

شما می توانید تخم مرغ را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنید.

مرحله ششم: کدو بره مازندرانی را تزیین و سرو کنید

در آخر و 2 دقیقه قبل از برداشتن غذا، پنیر پارمزان یا ماست خامه ای را به تابه اضافه کنید (البته این کار اختکمک است و در روش سنتی این تاپینگ ها اضافه نمی شوند اما طعم کدوبره را عالی می کنند).

سپس کدو بره را در ظرف سرو بریزید و با جعفری تازه خرد شده، تزیین کنید. کدو بره را می توانید با نان یا ، سبزی خوردن و ترشی یا شورهای دلخواه میل کنید.

پنیر پارمسان، ماست خامه ای، انواع ترشی، شوری، برنج و نان را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه کدو بره شمالی (کچیلک بره) خوشمزه و گیاهی

  • طرز تهیه کدو بره گیلانی و طرز تهیه کدوبره مازندرانی مشابه هم است و در هر دو مواد یکسان و مراحل پخت مشابهی دارند.
  • برای اینکه سیب زمینی ها در زمان سرخ کردن به هم نچسبند، قبل از سرخ کردن، آنها را بشویید و کاملا خشک کنید.
  • در طرز تهیه کدوبره مازندرانی، می توانید سیب زمینی ها را جداگانه سرخ نکنید. در این صورت سیب زمینی ها را بعد از سرخ شدن پیاز، سیر و ادویه ها اضافه کنید و کمی تفت دهید. درب تابه را به مدت 10 دقیقه بگذارید تا سیب زمینی ها با آب پیاز و بخار داخل تابه روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند.
  • شما می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور تهیه کچلیک بره شمالی حذف کرده یا آن را با رب انار (طرز تهیه رب انار) یا رب آلوچه جایگزین کنید. افزودن چاشنی ها در این غذا، کاملا اختکمک و سلیقه ای است. برای خرید رب انار می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.
  • معمولا تخم مرغ جزو جدانشدنی کدو بره است ولی اگر جزو گیاهخوارانی هستید که ممنوعیت مصرف تخم مرغ دارند، می توانید تخم مرغ را از دستور تهیه کدو بره، حذف کنید.
  • به جای سیر حبه ای، می توانید برگ سیر را در کدو بره بریزید و با دیگر مواد بخارپز کنید یا تفت دهید.
  • از آن جایی که کدو بره به روغن کمی برای پخت نیاز دارد و مواد در اثر بخار غذا می پرند، همچنین به خاطر استفاده از سبزیجات مختلف در آن و فیبری که دارند، جزو غذاهای کم کالری و مناسب برای لاغری به شمار میرود.
  • مواد یا سبزیجات کچلیک بره را می توانید همگی به صورت خلالی شده یا رنده شده با رنده درشت، بپزید. البته این روش، چندان متداول نیست.
  • می توانید کمی جعفری خرد شده تازه یا سبزیجات معطر خشک یا تازه ساطوری شده، همراه با سبزیجات کدو بره تفت دهید تا عطر غذا بیشتر شود.
  • اگر از این نوع غذا خوشتان آمد، می توانید خورش اسپناساک مازندرانی را نیز امتحان کنید. نوش جان!

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن کدو بره

چاشنی کدو بره چیست؟

به عنوان چاشنی می توانید به کدو بره، رب گوجه فرنگی یا رب های دلخواه اضافه کنید. رب آلوچه، رب نارنج، آبلیمو یا آب نارنج، گرد لیمو هم جزو چاشنی هایی هستند که می توانید در این غذای ساده نونی امتحان کنید. همچنین می توانید به عنوان خوراک کدو سبز با رب انار، میزانی رب انار به این غذا بیفزایید.

کدو بره را با چی سرو کنیم؟

کدو بره یک غذای نونی به شمار میرود ولی می توانید با برنج کته ای هم آن را میل کنید. کدو بره را با انواع سالاد، ترشی، سبزی خوردن و ماست می توانید میل کنید.

محصولات مرتبط

نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 1000گرمی طلوع

16,100 تومان 17,500 تومان 8% تخفیف

سماق قرمز 80 گرمی سانتین

45,400 تومان 45,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 90 گرمی سانتین

41,900 تومان 45,900 تومان 9% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

51,900 تومان 56,900 تومان 9% تخفیف

ترشی سیر مروارید 650 گرمی بدر

92,900 تومان 95,000 تومان 2% تخفیف

خیارشور ویژه 650 گرمی مهرام

91,900 تومان 98,000 تومان 6% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

106,900 تومان 120,000 تومان 11% تخفیف

برنج معطر اعلاء 10 م کیلویی ساحل کنار

1,059,000 تومان 1,350,000 تومان 22% تخفیف

برنج هندی 10 کیلویی احمد

549,000 تومان 610,000 تومان 10% تخفیف

روغن کنجد 1/5 لیتری سمن

699,900 تومان 749,500 تومان 7% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی غنچه

109,600 تومان

پنیر پیتزا موزارلا 500 گرمی 206

181,900 تومان 215,129 تومان 15% تخفیف

پودر پنیر پارمسان نمک پاش 80 گرمی پمینا

82,900 تومان 96,000 تومان 14% تخفیف

ماست لیوانی نیم چرب 700 گرم پگاه

22,500 تومان 25,700 تومان 12% تخفیف

تخم مرغ 9 عددی شقایق سرخه سار

41,220 تومان

تخم مرغ30عددی روز

108,000 تومان

مخلوط زیبا 400 گرمی نوبر سبز

76,900 تومان 77,700 تومان 1% تخفیف

سیب زمینی نیمه آماده منجمد 10*10 750 گرمی پمینا

74,900 تومان 75,800 تومان 1% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 8 مرداد 1403 بروزرسانی: 8 مرداد 1403 گردآورنده: pariblog.ir شناسه مطلب: 1308

به "طرز تهیه کدوبره مازندرانی ، یک غذای نیم ساعته تنبلانه و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کدوبره مازندرانی ، یک غذای نیم ساعته تنبلانه و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید