سرنوشت کرسی قدرت در آمریکا چه می شود؟
به گزارش پری بلاگ، ایرنا نوشت:یو اس ای تودی در گزارشی با اشاره به ابتلای دونالد ترامپ به کووید-19، از احتمال بکارگیری اصلاحیه قانونی برای مشخص جانشینی رییس جمهوری خبر داد.
به گزارش یو اس ای تودی، از آنجایی که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اوایل دیروز جمعه اظهار داشت که خود وی و ملانیا ترامپ همسرش به ویروس کرونا مبتلا شده اند، مقامات کاخ سفید تلاش داشته اند تا این اطمینان را ایجاد کنند که حال وی برای انجام وظایف خوب است. اما این در شرایطی است که ترامپ برای درمان به بیمارستان والتر رید، مرکز پزشکی ملی نظامی، در نزدیکی کاخ سفید منتقل شده است.
براساس گزارش منتشر شده در این روزنامه آمریکایی، چنانچه شرایط سلامت ترامپ بدتر شود و فرمانده کل قوا 74 ساله را ناتوان از انجام مسئولیت های ریاست جمهوری کند، قانون اساسی آمریکا خطوط اختیاراتی را برای هدایت دولت در غیاب وی پیش بینی کرده است.
براساس اصلاحیه 25 قانون اساسی، رییس جمهوری می تواند نانسی پلوسی رییس مجلس کنندگان و سناتور چارلز گراسلی کننده ارشد سنا از ایالت آیووا را مطلع کند که قادر به ادامه مسئولیت های خود نیست و به این ترتیب قدرت را به مایک پنس معاون رییس جمهوری منتقل می کند تا زمانی که بتواند پس از بهبودی به مقام خود بازشود.
هرچند از زمان تصویب این اصلاحیه در سال 1967میلادی، این بند تنها سه بار مورد استناد قرار گرفته است. این اصلاحیه در سال 1985 و زمان ریاست جمهوری رونالد ریگان هنگامی که وی تحت عمل جراحی قرار گرفت و دوبار هم در زمان ریاست جمهوری جورج دابلیو بوش در سال 2002 و 2007 نیز به دلیل بیهوشی وی ناشی از عمل جراحی مورد استفاده قرار گرفت.
این اصلاحیه شامل دو فرآیند است؛ یک روش که براساس آن به صورت داوطلبانه برای کنار گذاشتن رییس جمهوری استفاده می شود و روش دیگری که هرگز استفاده نشده، سلب اختیارات رییس جمهوری در برهه ای است که وی قادر به انجام اختیارات و وظایف دفتر خود نیست.
به عنوان مثال اگر ترامپ معتقد باشد که هنوز می تواند کار خود را انجام دهد اما پنس و اکثریت کابینه با این امر مخالف باشند، انتقال قدرت به پنس به حمایت دو سوم مجلس و سنا احتیاج دارد. قانون گذاران همچنین می توانند یک گروه جایگزین، غیر از کابینه، تعیین کنند که از طریق آن ها معاون رییس جمهوری می تواند عدم توانایی ترامپ را اعلام کند.
در شرایط بدتر چنانچه ترامپ به دلیل ابتلا به این بیماری جان خود را از دست بدهد، پنس نخستین نفر در صف برای جانشینی رییس جمهوری است. پس از آن پلوسی 80 ساله، گراسلی 87 ساله و مایک پمپئو وزیر امور خارجه 56 ساله نفر چهارم این صف است.
باربارا پری رییس مرکز مطالعات ریاست جمهوری دانشگاه ویرجینیا در این خصوص گفت: صحبت درباره مرگ رییس جمهور خیلی زود است، اما اندیشیدن در خصوص احتمال بکارگیری اصلاحیه 25 در صورت بدتر شدن شرایط ترامپ که می تواند بر روی نحوه تصمیم گیری وی تاثیر بگذارد، لازم است.
وی تاکید کرد: گذشته از تاثیرگذاری این بیماری بر انجام وظیفه ریاست جمهوری، این شرایط در میانه یک مبارزات سخت ریاست جمهوری رخ داده آن هم زمانی که تنها 30 روز تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقیمانده است.
کارشناسان بر این باور هستند که فراتر از نگرانی ها در خصوص تداوم دولت، بیماری ترامپ نگرانی های امنیت ملی را افزایش داده است. لئون پانه تا وزیر دفاع پیشین گفت که انتظار می رود دشمنان از نقاط آسیب پذیر کشور سو استفاده کنند. وی افزود: کاخ سفید و آژانس های امنیت ملی باید به سرعت وارد عمل شوند تا اطمینان حاصل شود که زنجیره فرماندهی از امنیت لازم برخوردار است و ارتش آماده پاسخگویی سریع به هرگونه تحریک یا حمله است. پانه تا اظهار داشت: رییس جمهوری و بانوی اول بیمار هستند و کشور در شرایط آسیب پذیری واقع شده است. ما باید بسیار آماده باشیم تا با هرگونه احتمال تحرکات دشمن مقابله کنیم.
اما این نخستین بار نیست که یک رییس جمهوری یا یک نامزد ریاست جمهوری در طی مبارزات انتخاباتی به بیماری مبتلا می شوند. تئودور روزولت رییس جمهوری آمریکا در سال 1912 در راستا مبارزات انتخاباتی و در زمان سخنرانی از ناحیه سینه مورد اصابت گلوله قرار گرفت. هرچند وی پس از اصابت گلوله همچنان به سخنرانی خود ادامه داد.
فرانکلین روزولت پسر عموی تئودور و یکی دیگر از روسای جمهوری آمریکا که از فلج اطفال رنج می برد، در طول دوره ریاست جمهوری خود با مسائل بسیاری دست و پنجه نرم کرد.
310 310
منبع: خبرآنلاین