طرز تهیه پای خرما؛ مرحله به مرحله با عکس و نکته های کلیدی
به گزارش پری بلاگ، کیکها جزو پرطرفدارترین عصرانه ها و میان وعده ها هستند که علاوه بر مغذی بودن بسیار خوشمزه و متنوع اند و انواع بسیار مختلفی دارند و به شیوه های مختلف تهیه می شوند. کیک خرما یا پای خرما نوعی کیک خوشمزه با مغزی خرما است که بافت بسیار لطیف و پوکی دارد و مابین این کیک یک لایه خرما قرار گرفته است. پای خرما برای میان وعده بچه ها بسیار مغذی و خوشمزه است و وجود خرما باعث افزایش ارزش غذایی و خوشمزه تر شدن آن میشود و در صورت دلخواه میتونید به خرما گردو هم اضافه کنید.
در خبرنگاران بلاگ با طرز تهیه پای خرما همراه ما باشید.
تخم مرغ | 3 عدد |
شکر | 110 گرم |
روغن مایع | 60 گرم |
آرد شیرینی پزی | 150 گرم |
عسل یا شربت بار | 20 گرم |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
بکینگ پودر | نصف قاشق چای خوری |
ٰکرمفیل شیری (دلخواه) | به میزان لازم |
خرما | به میزان لازم (تقریبا یک پیمانه) |
1- برای تهیه پای خرما اول بکینگ پودر رو به آرد سفید اضافه و کاملا مخلوط کنید و بعد سه بار الک کرده و کنار بذارین.
2- خرما رو پوست بکنید و هسته اون رو جدا کنید و بعد به کمک چنگال یا میکسر خرما رو له کنید. میتونید به دلخواه به این ترکیب یک قاشق چای خوری کره نرم شده در دمای محیط و نصف قاشق چای خوری دارچین و میزانی هل و گردوی خرد شده هم اضافه کنید.
سفیده و زرده های تخم مرغ رو از هم جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای سیب خانگی
3- و سفیده ها رو با همزن بزنید تا کمی حالت بگیرن (حدود دو دقیقه) و بعد در حین هم زدن کم کم شکر رو به سفیده ها اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا سفیده کاملا فرم بگیره.
4- زرده ها و وانیل و عسل و روغن مایع رو داخل ظرفی بریزین و با دور کند همزن بزنید تا یکدست و کرم رنگ بشه.
5- مخلوط زرده ها رو به سفیده های فرم گرفته اضافه کنید و با لیسک به آرومی و به حالت دورانی مخلوط کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای آلبالو با خمیر مخصوص آن
6- تا یکدست بشه. این کار رو به آرومی انجام بدین تا پف سفیده ها نخوابه و بعد مخلوط آرد و بکینگ پودر رو در سه مرحله به مواد اضافه کنید.
7- و با لیسک به آرومی فولد کنید تا در نهایت یکدست بشه.
برای پخت کیک میتونید از قالب مافین یا قالب پای یا قالب بزرگ استفاده کنید من از قالب مافین بزرگ استفاده کردم. کپسول های کاغذی رو داخل قالب مافین قرار بدین.
8- و مایه کیک رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین و بعد به کمک قیف از مایه کیک داخل کپسول ها بریزید تا کف کپسول پر بشه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای آناناس
9- کرمفیل شیری رو داخل قیف یکبار مصرف بریزین و یک لایه نازک روی مایه کیک بریزین. استفاده از کرمفیل کاملا اختکمک هست در صورت دلخواه میتونید حذفش کنید.
خرمای له شده رو داخل قیف بریزین و یک لایه روی کرمفیل بزنید.
اگه قیف یکبار مصرف ندارین میتونید از دو تا قاشق برای برداشتن خرما و قرار دادنش روی کیک استفاده کنید.
10- دوباره از مایه کیک به کمک قیف روی لایه خرما بریزین تا کاملا روی اون پوشیده بشه. توجه کنید که حتما باید جا برای پف کردن کیک باقی بذارین چون این کیک بافت فوق العاده لطیفی داره و باید برای پف کردن تکیه گاه داشته باشه وگرنه پفش میخوابه.
قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با حرارت صد و هفتاد و پنج دقیقه سانتی گراد به مدت حدودی بیست دقیقه بپزید. زمان ذکر شده حدودی هست و در فر های مختلف متغیر هست.
در آخر با یک خلال دندان از قسمت وسط کیک تست کنید اگه خلال دندان تمیز بیرون اومد میتونید قالب رو از فر خارج کنید اجازه بدین کیک ها کاملا خنک بشن و بعد با پودر نارگیل و پسته خرد شده تزئین کنید.
نکات تهیه پای خرما:
- این کیک رو به جای قالب های تک نفره میتونید در قالب بزرگ و به صورت یک کیک بزرگ تهیه کنید و بعد برش بزنید قالب بیست الی بیست و سه سانت برای این کیک مناسبه.
- در فرهای برقی دما رو بیست درجه پایین تر از دمای گفته شده قرار بدین.
- این کیک بافت بسیار لطیفی داره بهتر هست که بعد از پخت اجازه بدین ده دقیقه داخل فر خاموش بمونه و بعد از فر خارج کنید چون شوک دمایی ممکنه باعث چروک شدن روی کیک بشه.
- میتونید برای خوش عطر شدن کیک همراه با وانیل میزانی هم پودر هل به مواد اضافه کنید.
- اگه از قالب بزرگ برای پختن کیک استفاده میکنید توجه داشته باشین که زمان پخت افزایش پیدا میکنه.
- در صورت دلخواه میتونید میزانی گردوی خرد شده روی لایه خرما بریزین.
- کیک رو داخل ظرف در بسته در یخچال نگه داری کنید.
- همه مواد اولیه این کیک باید به دمای محیط رسیده باشن به خصوص تخم مرغ.
- با این قالب حدود 8 عدد پای خرما بدست میاد ولی بسته به سایز قالب تعداد متغیر است.
- تا زمانی که دو سوم زمان پخت طی نشده از باز کردن در فر و چک کردن کیک خودداری کنید چون باعث خوابیدن پف کیک میشه
- سه بار الک کردن آرد باعث هوادهی بین ذرات آرد میشود و در پف کردن و لطافت کیک موثر است.
- فرم گرفتن سفیده تخم مرغ یکی از بخش های مهم درست کردن پای سیب هست و در بافت و لطافت و پف کیک تاثیر داره برای اینکه سفیده به خوبی فرم بگیره باید کاملا خالص و بدون چربی باشه از اونجایی که زرده تخم مرغ نوعی چربیه باید موقع جدا کردن سفیده و زرده خیلی مراقب باشیم.
- پره های همزن باید کاملا تمیز و خشک و عاری از هر گونه چربی باشه.
- جنس ظرفی که برای فرم دادن سفیده استفاده میکنیم بسیار مهمه ظرف های پلاستیکی چربی رو به خودشون جذب میکنن و خیلی وقت ها این چربی داخل منافذ ظرف میمونه و با شستن از بین نمیره و مانع از فرم گرفتن سفیده میشه بهتره از ظرف شیشه ای یا فلزی برای فرم دادن سفیده استفاده بشه.
- همچنین بهتره ظرف مورد نظر و پره های همزن رو قبل از استفاده به خوبی با صابون شستشو بدیم تا کاملا تمیز باشن و اجازه بدیم کاملا خشک بشن و رطوبت نداشته باشن و بعد مورد استفاده قرار بدیم.
- موقع همزدن سفیده های تخم مرغ همزن رو از یک جهت حرکت بدین مثلا در جهت عقربه های ساعت چون عوض کردن مداوم جهت هم زدن باعث میشه سفیده به خوبی فرم نگیره.
امیدوارم از طرز تهیه پای خرما خوشتان آمده باشد. برای مطالعه سرویس آشپزی به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا