وزیر کشور: این رقم قاچاق برای اقتصاد ما قابل قبول نیست
به گزارش پری بلاگ، عبدالرضا رحمانی فضلی گفت: رقم قاچاق در سال 1398 مطرح شد که نسبت به سال های قبل مؤید فرایند کاهشی است، اما هنوز برای اقتصاد ما این رقم قابل قبول نیست.
به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، یکصد و سی و دومین نشست دستگاه های اصلی عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هفتم خرداد ماه، با حضور وزیر کشور، برگزار گردید.
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در خاتمه این نشست در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه امروز جلسه ستاد مبارزه با کالا و ارز برگزار گردید، گفت: در این جلسه مصوبات خوبی داشتیم و بعلاوه گزارش گیری خوبی از دستگاه های عضو در این جلسه انجام شد. ابتدا گزارشی را آقای مویدی دبیر ستاد از اقدامات اجرا شده دادند که گزارش بسیار خوبی بود و از ایشان خواستم که حتماً این گزارش را به رسانه ها ارائه نمایند تا حتماً مردم در جریان اقدامات ستاد که نتیجه زحمات همه دستگاه های عضو ستاد است قرار بگیرند؛ ستاد با بیش از 20 دستگاه اجرایی که عضو آن هستند، از مرز گرفته تا مرکز و واحد های مختلف فراوریی، اشراف دارند و کوشش می نمایند و همه دارای پیروزیت هایی بودند که ضروری است مردم عزیز ما بدانند.
وزیر کشور ادامه داد: در این جلسه، گزارش تفصیلی سال 1398 ارائه و برآورد رقم قاچاق در سال 1398 مطرح شد که نسبت به سال های قبل مؤید فرایند کاهشی است، اما هنوز برای اقتصاد ما این رقم قابل قبول نیست و حتماً باید با شرایط بهتری روبرو باشیم. البته وقتی از مبارزه با قاچاق کالا و ارز صحبت می کنیم شاید ابتدا به فکر متبادر گردد منظور بحث کنترل ها و برخورد های فیزیکی است، ولی واقعاً اینطور نیست.
وی با اشاره به اینکه در خیلی از موارد قوانین، مقررات مصوبات و نوع حرکت و جریانات اقتصادی است که قاچاق را تشویق و ترغیب می نماید، گفت: علیرغم مجموع اقداماتی که در سال 98 انجام شد، طبق برآورد 12 و نیم میلیارد دلار از خارج به داخل قاچاق داریم و معادل چهار یا چهار و نیم میلیارد دلار از داخل به خارج، که نسبت به سال های گذشته فرایند کاهشی داشته است؛ اما نسبت به اقتصاد ما و شرایط داخلی کشور فراوری باید تقویت گردد و باید در واحد های فعال سرمایه گذاری پیروز انجام گردد. چرا که این رقم قاچاق قابل قبول نیست.
وزیر کشور با اشاره به اینکه؛ یکی از راه ها و روش های کنترل قاچاق سامانه ها هستند، موضوع بعدی آنالیز شده در جلسه امروز را بحث سامانه ها اسم کرد و گفت: برای کنترل قاچاق ما باید بتوانیم همه کالا ها و خدمات را از مبدا به مقصد تحت نظر داشته باشیم و همه گردش اقتصادی و گردش ارز را تحت نظر داشته باشیم و این فقط با سامانه ها امکان پذیر است.
وی در همین زمینه ادامه داد: در سال 1397 که بحث سامانه ها به صورت جدی در ستاد مطرح شد، تقریبا حدود 40 درصد پیشرفت داشتیم، اما در حال حاضر سر جمع در سامانه ها 72 درصد پیشرفت داریم و خیلی از سامانه های مهم و اساسی ما در تیرماه 100 درصد پیشرفت دارند؛ لذا اکنون ما از سامانه ها استفاده های خوبی می کنیم.
رحمانی فضلی در آسیب شناسی فرایند پیشرفت کار سامانه ها اضافه نمود: درون بعضی دستگاه ها مقاومت هایی در اجرای سامانه ها شکل گرفته بود که بحمدا… بعد از مدتی همه همراه شدند. ما کمبود داده ها و مشکل در پردازش داده ها را داشتیم که الان اصلا نداریم، خیلی از دستگاه ها از قبل سامانه های مربوط به خودشان را با نرم افزارها، ساختار ها و سیستم های خاص خودشان نوشته بودند.
وی اضافه نمود: در این مدل بنا بود بیش از 40 تا 45 سامانه یکپارچه شوند؛ برای یکپارچگی لازم بود سیستم و ساختار واحد باشد، نرم افزار ها واحد باشند که تمام این ها در این دو و سه سال تغییر پیدا کرد و انجام شد الان از نظر اشراف سیستمی، فضای بسیار خوبی هم در حوزه گردش اقتصادی و هم گردش کالایی و هم خدماتی داریم که ان شاا… با کامل شدن آن، فرایند کنترل قاچاق تقویت خواهد شد.
وزیر کشور گفت: یک سری مباحث از طرف سازمان بازرسی داشتیم؛ ایراد و اشکالاتی داشتند که در جلسه مطرح و ضمن پاسخگویی، مقرر شد که بعضی از موارد، پیگیری تفصیلی بگردد. بعلاوه برنامه های پیش روی سال 1400 مصوب شد و بین دستگاه ها توزیع شده و بناست متناسب با آن در سال 1400 برنامه های تخصصی دستگاهیشان را بیاورند.
رحمانی فضلی موضوع بعدی مورد بحث را کنترل و مدیریت گردش کالا ها به وسیله سیستم حمل و نقل در داخل کشور و جاده ها برشمرد و اضافه نمود: یکی از دریچه های ورود و خروج کالا از این طریق است و بر اساس گزارشی که داده شد، با توجه به تجهیز جاده ها به دوربین ها و سیستم های نظارتی دقیق، الان فضای کنترل قاچاق در این عرصه بهتر از گذشته است، چند مورد نو هم در این لازم بود که تصویب شد تا این مسئله تقویت گردد.
وی تاکید نمود: ما تمام کوششمان در این مدت این بوده است که بتوانیم با همسان سازی روش ها و سیستم ها و هماهنگ سازی همه دستگاه های اجرایی و با انگیزه دادن و فعال سازی همه کارشناسان در این حوزه گام های خوبی را در مورد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته باشیم اعداد و ارقام سیستم ها و ساختار ها نشان می دهد حرکت های خوبی شده است، اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم امیدواریم با کوشش اعضای ستاد و ان شاا… در دولت بعدی این کار به اسم یک کار زیرساختی و زیربنایی تداوم پیدا کند تا جلوی خسارت های اقتصادی و سرمایه ای در حوزه اقتصاد گرفته گردد.
منبع: خبرگزاری دانشجو