ارتباط بهداشت دهان و دندان با خطر از دست دادن عضلات
به گزارش پری بلاگ، نتایج یک تحقیق نو، ارتباط بین بهداشت خوب دهان و دندان را با سلامت عمومی در افراد بزرگسال نشان می دهد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از مهر، نتایج یک مطالعه نو نشان می دهد که تعداد کمتر دندان های به جامانده در دهان و توانایی جویدن ضعیف، خطر از دست دادن عضلات، ضعف و دیابت را در افراد مسن افزایش می دهد.
تحقیقات نشان می دهد که فراتر از ناراحتی جسمی، سلامت دهان و دندان اثرات قابل توجهی از جمله افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی را به همراه دارد.
بهداشت ضعیف دهان و دندان که براساس تعداد دندان های به جامانده در دهان، توانایی جویدن، و مسائل خوردن و بلع معین می گردد، از عوامل ایجاد کننده ضعف جسمی، ناتوانی و مرگ و میر است.
محققان دانشگاه شیمان ژاپن به وجود ریسک بالا دیابت و سارکوپنی که از دست دادن عضله و ضعف ناشی از پیری است، در میان افراد مسن دارای بهداشت ضعیف دهان پی بردند.
محققان در این مطالعه، 635 فرد در رده سنی 40 تا 74 سال را مورد مطالعه و آنالیز قرار دادند.
آن ها دریافتند که تعداد کمتر دندان های به جامانده در دهان و توانایی جویدن ضعیف به طور قابل توجهی با دست های ضعیف تر و سارکوپنی مرتبط است. دندان کمتر و توانایی جویدن ضعیف هم به طور معنی داری با دیابت در ارتباط بود.
به گفته محققان، یافته های ما نشان می دهد که بهبود در سلامت دهان و دندان، از جمله حفظ عملکرد جونده ها و باقی نگه داشتن دندان ها، ممکن است در پیشگیری از سارکوپنی و دیابت در بزرگسالان موثر باشد.
آن ها حدس می زنند در افرادی که توانایی جویدن یا دندان کمتری دارند، ممکن است به خاطر خوردن غذا های نرم تر و غنی از شکر و داشتن وعده های غذایی کمتر، خطر دیابت افزایش یابد.
هر دو این فاکتور ها موجب افزایش بیشتر اندازه گلوکز خون بعد از غذاخوردن می گردد.
شوزو یانو، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: طبق داده های ما، استفاده از روکش دندان و استفاده از دندان مصنوعی ممکن است خطر دیابت و سارکوپنی را کاهش دهد.
محققان بعلاوه اذعان دارند بیماری لثه که می تواند باعث از دست دادن دندان ها گردد، می تواند منجر به کاهش حساسیت به انسولین و اختلال در تحمل گلوکز گردد.
منبع: جام جم آنلاین