تبعات صبحانه نخوردن؛ انجمن قلب آمریکا: بدون صبحانه چاق و پر خور می شوید!
به گزارش پری بلاگ، این هشدار سال هاست که از سوی متخصصان علم تغذیه مطرح می گردد که نخوردن صبحانه باعث بهم خوردن نظم بدن می گردد. حالا انجمن قلب آمریکا به طور رسمی اعلام نموده کسانی که از وعده صبحانه صرف نظر می نمایند، در طور روز بیشتر از سایرین دچار پرخوری شده و اضافه وزن می گردد.
از آن طرف طبق این تحقیقات کسانی که هر روز صبحانه می خورند در معرض خطر کمتری در حوزه بیماری های قلبی، فشار خون بالا، و کلسترول بالا هستند.
با این حال عوارض جانبی صبحانه نخوردن علاوه بر تاثیرات منفی روی وزن، شامل عدم سلامت هورمونی، اختلال حافظه و خلق و خوی و ... است.
در ادامه مهم ترین عوارض نخوردن صبحانه را در ادامه بخوانید:
چاقی: چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیمای های قلبی، و .... از بزرگترین نگرانی های قرن هستند. عدم مصرف صبحانه در این میان می تواند خطر ابتلا به چاقی را بیشتر کند. به گفته کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث می گردد که شما در تمام طول روز پرخوری کنید. نتایج پژوهشی که در سال 2013 صورت گرفته است نشان می دهد خوردن صبحانه کامل و ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی و کلسترول بالا می گردد؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.
کاهش سطح حافظه: به طور کلی تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی بچه ها و نوجوانان تاثیر منفی می گذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند بچه های که صبحانه نمی خورند در مدرسه احساس خستگی بیشتری نموده و نمی توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا هم بچه های که به مقدار کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی نمایند بهره هوشی پایین تری دارند. این در حالی است که بچه های که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می نمایند حافظه کوتاه مدت قوی تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش های صورت گرفته در مورد صبحانه نشان می دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می گردد.
در این زمینه بخوانید:
طرز تهیه مربای انجیر و انجیر خشک؛ ویتامین ذخیره کنید!
طرز تهیه پنکیک؛ صبحانه ای که نه گران است و نه لاکچری!
سه پیشنهاد تابستانی؛ طرز تهیه آلبالو خشک، مربا و شربت آلبالو
بی نظمی در قاعدگی: حذف وعده صبحانه در زنان با بی نظمی های دوران قاعدگی همراه است. علاوه بر این قاعدگی دردناک و یبوست هم از عوارض دیگر هستند.
کاهش سطح خلق و خوی: مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین ها و مواد معدنی بدن شده و یاری می کند که با انرژی بیشتری روز را سپری کنید. اما صرفنظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می گردد که خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی کنید. نتایج پژوهش ها نشان می دهد بزرگسالانی که صبحانه کاملی مصرف می نمایند خوش خلق تر و مثبت تر از افراد دیگر هستند.
عوارض جانبی فیزیکی: نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می دهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.
احساس گرسنگی مدام: یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه شروع می نمایند کمتر گرسنه می شوند. علاوه بر این، به عقیده محققان صبحانه نخورها بیشتر در دام تغذیه ناسالم می افتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگی شان هر ماده غذایی نامناسب را مصرف می نمایند.
منبع: ایرنا زندگی