طرز تهیه آش شولی یزد
به گزارش پری بلاگ، شولی یزدی
هر وقت به شهر بادگیرها، یعنی یزد، سفر کردید سراغ رستورانی که خوشمزه ترین بریانی را می پزد بگیرید و غذای سنتی یزدی ها را نوش جان کنید. ممکن است اگر از قبل با مزه شولی آشنایی نداشته باشید کمی غافلگیر شوید چون برای پختن این غذا از سرکه استفاده می نمایند و طعم ترشی دارد. چغندر، نعنا خشک، عدس، سرکه و پیاز داغ که با هم ترکیب شوند و به آن ها نمک و فلفل اضافه گردد. آش شولی بسیار لذیذ و پرخاصیت است. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با طرز تهیه شولی یزدی بیشتر آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه شولی یزدی
- چغندر بزرگ یک تا 2 عدد
- پیاز میانه 2 عدد
- آرد گندم یک لیوان
- عدس یک و نیم لیوان
- روغن کنجد به اندازه لازم
- آب به اندازه لازم
- اسفناج 400 گرم
- تره، جعفری، شنبلیله و شوید از هر کدام 100 گرم
- نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
- سرکه یا رب انار محلی به اندازه لازم
طرز تهیه شولی یزدی
1- چغندرها را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و آن ها را به صورت مکعبی خرد کنید. (با توجه به سلیقه تان می توانید یکی از چغندرها را رنده و دیگری را به صورت خلالی برش دهید) . چغندرهای خُرد شده را با اندازهی آب، نیم پز کنید.
2- عدس را که از قبل خیس شده است به همراه سبزی های خرد شده به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا بپزد.
3- حدود سه تا چهار لیوان آب به آرد گندم اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید تا یکدست گردد. (آب و آرد باید خوب باهم مخلوط شوند تا آرد گلوله گلوله نگردد)
4- پیاز ها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید؛ پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و آنها را به سبزی ها و عدس پخته شده بیفزایید و بگذارید تا بجوشد.
5- نمک و فلفل سیاه را به عدس و سبزی های پخته شده اضافه کنید. سه لیوان آب جوش به مواد بیفزایید. آرد مخلوط شده با آب را کم کم به مواد اضافه کنید.مواد را به خوبی هم بزنید تا آرد ته نگیرد.
6- در انتهای پخت آش، سرکه یا رب انار محلی را به آن بیفزایید و بگذارید تا چند جوش بزند تا بوی تند سرکه کم گردد.
منبع: تاپ تراول