طرز تهیه 11 مدل شور خوشمزه با سبزیجات و صیفی جات مختلف
به گزارش پری بلاگ، انواع شور با سبزیجات و صیفی جات مختلف، مثل جزو دورچین های محبوب در کنار انواع هستند که با میوه ها، سبزیجات و صیفی جات مختلف درست می شوند. مدل های مختلف شوری، همان طور که از نام آنها هم معین است، در محلول آب نمک خوابانده می شوند تا طعم شور بگیرند. گاهی اوقات به این محلول، کمی سرکه یا ادویه ها و سبزیجات معطر دیگر هم اضافه می گردد. در این مقاله از در به طرز تهیه انواع شور با سبزیجات و صیفی جات می پردازیم تا به راحتی آنها را در خانه تهیه کنید.
انواع شور خانگی خوشمزه با سبزیجات و صیفی جات مختلف
طرز تهیه انواع شور در خانه، با سبزیجات، صیفی جات و میوه ها، نه تنها کار سخت و زمان بری نیست، بلکه برای کسانی که عاشق آشپزی هستند، یک سرگرمی مجذوب نماینده هم محسوب می شود. پاییز و زمستان هم فصل انداختن انواع شور و ترشی است.
با درست کردن شورهای مختلف، می توانید از طعم انواع میوه ها و سبزیجات در فصل های مختلف سال، از طعم این میوه ها و سبزی ها، لذت ببرید. علاوه بر این، شورهای خانگی، طعم بسیار خوشمزه ای دارند و خیلی هم به صرفه خواهند بود. می توانید با هر میوه و سبزی که می خواهید، شور دلخواهتان را درست کنید.
در صورتی که تصمیم گرفته اید شور خانگی تهیه کنید، کافی است اصول درست کردن شورها را بلد باشید. در ادامه لیست انواع شور سبزیجات و صیفی جات را به شما معرفی خواهیم کرد.
به انواع ، ادویه جات مختلف مثل ، ، ، ، ، و … احتیاج دارید. همه این ها و بعلاوه به صورت آماده را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های همیشه تخفیف می توانید تهیه کنید.
1- شور غوره
شور غوره یکی از قدیمی ترین، خوشمزه ترین و متفاوت ترین انواع شور خانگی با میوه نارس انگور است. طرز تهیه شور غوره مثل بسیار راحت است، اما طعم این چاشنی با غوره آن قدر لذیذ است که حتما شما هم عاشق مزه دلچسب آن خواهید شد.
این شور مجذوب نماینده، با مواد اولیه ای در دسترس آماده می شود و یک روش بی نظیر برای نگهداری از غوره است. برای تهیه این شور غوره از آبغوره خانگی و طبیعی و بدون نمک استفاده می شود و از همین رو شور غوره طعم بسیار لذیذ و متفاوتی دارد.
برای تهیه شور غوره خانگی باید غوره ها را تمیز کنید. برای این کار، همه غوره ها را از خوشه جدا کنید و سپس غوره های بدون خوشه را در آب بریزید و خوب بشویید. برای شستن غوره ها باید آن ها را در آب سرد بریزید و چند بار غوره ها را آبکش کنید تا آب اضافی خارج شود.
بعد از شستن غوره ها آن ها را روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند و هیچ رطوبتی نداشته باشند. سپس غوره ها را در شیشه مورد نظر بریزید. آبغوره را به اندازه ای روی غوره ها بریزید که کاملا سطح غوره ها را بپوشاند.
بعد از اضافه کردن آبغوره طبیعی به شور غوره، در این مرحله باید نمک را اضافه کنید. سپس درب ظرف شیشه ای را محکم ببندید و شور غوره را برای 10 روز در دمای بیرون از یخچال و روی کابینت آشپزخانه قرار دهید تا شور شما آماده شود.
شور غوره را با سرکه و آب نمک هم می توانید درست کنید. برای آموزش روش های مختلف و جزییات تهیه و نگهداری آن، روی لینک مقاله کلیک کنید.
2- شور گوجه گیلاسی
شور گوجه گیلاسی در کنار، دو چاشنی پرطرفدار و خوشمزه با گوجه گیلاسی یا گوجه زیتونی هستند که برای سرو در کنار غذاها گزینه مجلسی و خوشمزه ای محسوب می شوند.
اگر به طعم های شور و نمکی بیشتر علاقه دارید، می توانید با گوجه های کوچک و نقلی، شور درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. این شور در زمان کمی آماده می شود و می توانید با سبزیجات مختلف آن را طعم دار کنید.
برای طرز تهیه انواع شور گوجه گیلاسی، در ابتدا باید گوجه ها را بشویید و کلاهک سبز آنها را بگیرید. گوجه ها را در آبکش بگذارید تا آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس با دستمال نخی، آنها را کاملا خشک کنید تا هیچ نم و رطوبتی نداشته باشند. بعد با استفاده از خلال دندان چند سوراخ روی گوجه ها ایجاد کنید تا شوری و دیگر طعم ها به خورد گوجه ها بروند و زودتر برسند.
سپس میزانی آب بجوشانید و اجازه دهید کاملا سرد شود. میزانی نمک به آب جوشیده اضافه کنید و هم بزنید. اندازه نمک باید به حدی باشد که زبان را نسوزاند. سیرها را پوست بگیرید و کنار بگذارید. فلفل سبز های تند را هم بشویید و خشک کنید. شوید و مرزه را هم باید بشویید و خشک کنید. اگر سبزی معطر تازه ندارید، می توانید از سبزی معطر خشک بهره ببرید.
شیشه شور را بشویید و کاملا خشک کنید. بطری باید کاملا استریل و خشک شود تا شور گوجه گیلاسی، کپک نزند. سپس حدود یک سوم شیشه را با گوجه گیلاسی پر کنید.
سپس سیر، فلفل های سبز تند و سبزیجات معطر خشک یا تازه را به آن اضافه کنید. محلول آب و نمک را به گوجه گیلاسی اضافه نموده و بقیه شیشه را با گوجه های گیلاسی به جامانده پر کنید. درب بطری شور را محکم ببندید.
برای آموزش روش های دیگر و جزییات مراحل ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
3- شور شلغم
شور شلغم به خاطر رنگ قرمز و شگفت انگیزش و خواصی که شلغم برای سلامتی بدن دارد، جزو پرطرفدارترین انواع شورهای خانگی است. شور شلغم هم مثل ترشی شلغم معمولا در فصول پاییز و زمستان تهیه می شود.
شور شلغم را می توانید با انواع سبزیجات دیگر درست کنید؛ ولی بهتر است تنها آن را با شلغم تازه و لبو تازه درست کنید تا بتوانید از رنگ قرمز آن به تنهایی لذت ببرید.
برای تهیه شور شلغم، ابتدا شلغم ها و لبوها را خوب بشویید و سپس به دقت خشک کنید. سپس هر کدام را در ظرف های جدا، برش بزنید. می توانید با چاقو هر کدام را به شکل خلال های ضخیم در بیاورید یا از وسایل برش تزئینی برای زیباترشدن بهره ببرید.
یک شیشه تمیز و خشک را بردارید و در آن برش های شلغم و لبو را بریزید. در یک قابلمه، آب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. برگ بو و نمک را به آب اضافه کنید. صبر کنید تا آب کاملا بجوشد و نمک در آن حل شود.
بعد از جوشیدن آب و حل شدن دانه های نمک در آب، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا خنک شود. سپس بقیه حجم شیشه را با آب نمک جوشیده پر کنید و درب بطری را محکم ببندید. شیشه را در جای خنک یا یخچال قرار دهید و چند هفته منتظر بمانید تا شور شلغم برسد.
برای آموزش جزییات بیشتر درباره مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
4- شور کلم و خیارشور
کلم شور و خیارشور از خوشمزه ترین انواع شور خانگی هستند و معمولا ترکیب این دو با هم طعم بی نظیری در شور دارد. استفاده از سیر و ساقه کرفس در طرز تهیه شور کلم و خیارشور موجب می شود تا این شور خانگی بسیار لذیذتر شود.
بعضی افراد نیز برای خوشمزه شدن و خوشرنگ تر شدن شور از کمی هویج هم در آن استفاده می نمایند. درست کردن شور خانگی با گل کلم و خیار بسیار ساده است. برای این کار تنها به میزانی خیار تازه، گل کلم و کرفس، سیر و کمی سرکه و نمک احتیاج دارید. این شور طعم بی نظیر و عطر بسیار فوق العاده ای دارد.
برای تهیه شور کلم و خیار شور باید گل کلم، خیار و ساقه کرفس را با آب فراوان بشویید. سپس کل گلم را به صورت ریز یا به اندازه حدود 2 بند انگشت خرد کنید. سپس خیار را به صورت ورقه ای و کرفس را کمی ریزتر خرد کنید.
در ادامه، سبزیجات را روی یک دستمال پهن کنید تا آب اضافی آن ها خارج شود و کاملا خشک شوند. این کار از کپک زدن شور جلوگیری می نماید. در یک قابلمه آب را با نمک ترکیب کنید و روی حرارت میانه برای حدود 10 دقیقه بجوشانید. سپس کمی سرکه به آن اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. قابلمه را در دمای محیط قرار دهید و صبر کنید تا خنک شود.
در این فاصله، میزانی سبزی و سیر تازه کف ظرف بریزید. سپس گل کلم و خیار و کرفس را با هم ترکیب کنید و داخل شیشه بریزید. لابه لای کلم و خیارها دوباره کمی سبزی، سیر و فلفل قرار دهید. بعد از پر شدن ظرف آن را به طور کامل با آب نمک و سرکه پر کنید.
برای آموزش جزییات و ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
5- شور گل کلم
شور گل کلم یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین انواع شوری فوری است که می توانید آن را هم به صورت تکی و هم مخلوط درست کنید. به طور معمول در طرز تهیه شور گل کلم از میزانی سبزی معطر، فلفل و سیر استفاده می شود.
شما می توانید با اضافه انواع سبزیجات و طعم دهنده های مختلف یک شور گل کلم متفاوت و فوق العاده لذیذ آماده کنید. شور گل کلم و هویج طعم بسیار لذیذ دارد و در کنار سبزی های معطری همانند نعناع، ترخون و جعفری تبدیل به معجونی شگفت انگیز می شود. شور گل کلم را هم به صورت ساده با زردچوبه و هم با آب گوجه می توانید درست کنید.
برای درست کردن شور گل کلم با آب گوجه، ابتدا گل کلم و هویج را بشویید. سپس کل کلم ها را به صورت میانه و تقریبا یک اندازه خرد کنید. سپس به سراغ هویج و کرفس ها بروید و آن ها را به صورت ورقه ای با ضخامت میانه و یکدست خرد کنید. این سبزیجات و صیفی جات را باید یک دستمال پهن کنید و سبزیجات را روی دستمال قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
در یک قابلمه آب را با نمک ترکیب کنید و روی حرارت میانه قرار دهید تا به جوش بیاید و نمک کاملاً در آب حل شود. آب نمک باید 10 دقیقه بجوشد تا برای تهیه شور آماده شود. بعد از 10 دقیقه می توانید کمی سرکه را به شور گل کلم اضافه کنید. سپس شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیب آب نمک و سرکه کاملا خنک شود.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
6- شور مخلوط
شور مخلوط، همان طور که از نام آن تعیین است، با مخلوطی از انواع سبزیجات و صیفی جات درست شده و به آن مخلوط آب نمک اضافه می شود و پرطرفدارترین مدل شوری است.
درست کردن شور مخلوط خانگی مثل ترشی مخلوط هفت بیجار یک چاشنی قدیمی ایرانی و طرز تهیه آن واقعا کار ساده ای است و سخت ترین بخش آن مربوط به صبر کردن برای آماده شدن شور است.
برای آغاز کار باید سبزیجات مختلف شامل هویج، خیار، گل کلم، کرفس، فلفل دلمه ای و فلفل سبز خرد شده را بشویید و روی یک پارچه پهن کنید تا کاملاً خشک شوند و هیچ نم و رطوبتی نداشته باشند.
سپس آن ها را به شکل و اندازه دلخواه برش دهید. معمولاً برای درست کردن شوری، سبزیجات را خیلی ریز نمی نمایند و بهتر است هویج و خیار را به صورت سکه ای، گل کلم را به اندازه ای که هر وعده راحت خورده شود و بقیه سبزیجات را هم برش خورده و متناسب آماده کنید.
توجه داشته باشید که سبزیجات را خیلی نازک برش ندهید. اما سبزی شور مخلوط چیست؟ شوید، جعفری و ترخون تازه عطر فوق العاده ای به این شور می دهند.
برای اینکه طعم سیر در شور بیشتر حس شود، می توانید سیرها را از وسط نصف کنید. در صورت تمایل می توانید پیاز بنفش زیر هم به این شور خانگی اضافه کنید. در ادامه با توجه به میزان سبزیجات و آبی که احتیاج دارید، میزان آب مورد احتیاج را داخل قابلمه می ریزید.
به میزان تعیین نمک به آن اضافه می کنید و اجازه می دهید تا آب جوش بیاید. سپس سرکه را به آن اضافه می کنید و شعله را خاموش می کنید. 15 دقیقه صبر کنید تا آب کمی خنک شود.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
7- گوجه شور مشهدی
در میان طرز تهیه انواع شور، گوجه شور یکی از محبوب ترین ها است. شور گوجه یکی از چاشنی ها و شوریجات محبوب ایرانی ها است و اصالت آن به شهر مشهد برمی شود. این مدل شور یکی از انواع شور بدون سرکه است.
مشهدی ها علاوه بر ، گوجه شور یا ترشی شور گوجه را هم به عنوان یک چاشنی پرطرفدار و آسان در کنار غذا سرو می نمایند. گوجه شور معمولا با گوجه های ریز معمولی و سفت، درست می شود. برای تهیه این شور خانگی لذیذ، ابتدا گوجه فرنگی ها را بشویید و کلاهک سبز آنها را به آهستگی جدا کنید تا گوجه ها زخم یا سوراخ نشوند.
گوجه های شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافه خود را از دست بدهند. سپس گوجه ها را با یک پارچه نخی تمیز کاملا خشک کنید تا هیچ رطوبتی روی آنها نماند.
اگر از سبزی تازه استفاده می کنید، شوید و مرزه را بشویید و آنها را کاملا خشک کنید. اگر از سبزی خشک استفاده می کنید، دیگر احتیاجی به این کار نیست. سیرها را پوست بگیرید، بشویید و کاملا خشک کنید. فلفل ها را هم بشویید و خشک کنید. می توانید فلفل های تازه را خرد کنید یا از فلفل تند خشک بهره ببرید.
در یک قابلمه 1 لیتر آب را بریزید و نمک را به آن اضافه کنید. قابلمه حاوی آب نمک را روی شعله گاز بگذارید و اجازه دهید آب آغاز به جوشیدن کند. آب نمک را با قاشق هم بزنید تا دانه های نمک، کاملا ذوب و در آب حل شوند. چند دقیقه بعد که نمک ها در آب حل شدند، شعله را خاموش کنید. اجازه دهید آب نمک از دما بیفتد و سرد شود.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
8- زیتون شور
زیتون شور یکی از فراورده های پرطرفدار زیتون است. زیتون و فرآورده های آن به خاطر طعم دلچسب و خواص مفیدشان برای سلامتی، از قدیم الایام مورد توجه علم پزشکی و تغذیه بوده اند. انواع ترشی با زیتون، و زیتون شور، به عنوان یک چاشنی مفید در کنار غذاهای مختلف سرو می شوند.
برای درست کردن زیتون شور در خانه، باید تلخی زیتون را به روش طبیعی یا با سود سوزآور بگیرید که هر کدام از این روش ها، مزیت های خودش را دارد. برای روش سنتی و طبیعی، می توانید از محلول آب و نمک یا محلول جوهر لیمو و نمک بهره ببرید. در میان طرز تهیه انواع شور، درست کردن زیتون شور، به صورت سنتی، جزو زمان بهترین شورها است. ولی خیالتان بابت سالم بودن و کیفیت زیتون شور راحت تر است.
در روش صنعتی برای شور کردن زیتون، زیتون ها با سود سوزآور شیرین می شوند. برای خارج شدن مواد شیمیایی (سدیم) باید بعد از شیرین شدن چند بار زیتون ها را بشویید.
برای آغاز کار شور کردن زیتون به روش سنتی، برگ و شاخه های زیتون ها را جدا کنید. آن ها را بشویید و با چاقو روی زیتون ها را شیار ایجاد کنید. از 4 طرف شیارهای عمیق بزنید تا حدی که چاقو به هسته زیتون برسد. در این حالت در جریان شور شدن زیتون، تلخی زیتون گرفته می شود و آب نمک به تمام قسمت های زیتون نفوذ کند.
دوباره زیتون ها را بشویید و در یک ظرف مناسب بریزید. سایز ظرف باید به اندازه ای باشد که دو برابر حجم زیتون ها را بتوان در آن آب ریخت. روی زیتون ها میزانی آب بریزید تا کاملا سطح روی زیتون ها پوشانده شوند. یک سبد روی سطح بگذارید تا زیتون ها کاملا در آب بمانند. 24 ساعت بعد آب را عوض کنید. به مدت 10 روز این کار را تکرار کنید تا تلخی زیتون ها تا حد زیادی گرفته شود.
برای آموزش جزییات و مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
انواع خیار شور
روش درست کردن خیارشور در خانه، در میان طرز تهیه انواع شور، یکی از راحت ترین و ساده ترین روش ها به شمار میرود. طرز تهیه خیارشور عالی و درجه یک به روش رستورانی و بازاری کار سختی نیست. خیارشور را می توانید هم به صورت سرکه ای و هم نمکی و هم به صورت درسته یا به صورت خرد شده حلقه ای و خلالی فوری و سریع درست کنید. برای آموزش به روش های مختلف، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
10- خیار شور فوری
خیارشور یکی از پرکاربردترین دورچین های غذا است که به طور وسیعی در تهیه انواع ساندویچ یا و بعلاوه دورچین غذا به کار می رود. از آن جایی که درست کردن خیارشور در خانه کار ساده ای است و به زمان کمی احتیاج دارد، خیلی ها ترجیح می دهند خودشان خیار شور خانگی را با هزینه کمتر درست نمایند.
برای تهیه خیار شور فوری یک روزه، خیارها را بشویید و کلاهک یا چوب بلند آنها را جدا کنید. شوید و ترخون تازه را هم پاک کنید و در میزانی آب به مدت 10 دقیقه بخیسانید تا گل و لای آنها گرفته شود.
سبزی ها را از آب بکشید و روی آنها آب بگیرید و بشویید. سپس خیارها و سبزی ها را روی یک پارچه نخی بگذارید تا آب اضافی آنها کامل گرفته شود. فلفل های تند را هم بشویید و خشک کنید.
در ادامه، سیرها را پوست بگیرید و داخل آنها را با چاقو یک شیار عمیق بزنید. خیارها، شوید و ترخون را با پارچه نخی تمیز، کاملا خشک کنید و کنار بگذارید تا هیچ رطوبتی نداشتند، چون رطوبت باعث کپک زدن خیارشور می شود.
در یک قابلمه، سرکه، آب و نمک را بریزید و روی حرارت بگذارید تا محلول آغاز به جوشیدن کند و دانه های نمک کاملا در محلول ذوب شوند. سپس خیارها را در آب و سرکه بریزید و به مدت 15 دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
11- خیارشور خرد شده حلقه ای با سرکه
برای اینکه خیارشور فوری درست کنید، می توانید خیارها را بعد از شستن و خشک کردن، به صورت حلقه ای خرد کنید و در شیشه تمیز و خشک با درب سالم بریزید. دیگر مواد مثل سیر، فلفل، شوید، ترخون و تخم گشنیز را هم اضافه کنید. سپس آب نمک یا آب و سرکه را به آن اضافه کنید. درب بطری را محکم ببندید.
در ابتدا برای تهیه خیارشور خانگی با ماندگاری بالا، خیارها را بشویید و ساقه خیار را جدا کنید. خیارها را به خوبی بشویید و روی یک پارچه تمیز بگذارید تا آب اضافی شان گرفته شود. مراقب باشید در حین شستن خیارها، پوست آنها زخمی نشود.
فلفل های تازه، ترخون و شوید (به صورت ساقه ای) را هم بشویید و روی دستمال بگذارید. در یک قابلمه آب، نمک و سرکه را بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. حدود 5 دقیقه بعد از اینکه محلول سرکه و آب جوشید، شعله را خاموش کنید و کمی صبر کنید تا دمای آن، خنک و همدما با محیط شود.
در این فاصله، خیارها و سبزی ها را با دستمال تمیز کاملا خشک کنید تا هیچ رطوبتی نداشته باشند. شیشه هایی را که برای خیارشور انداختن در نظر گرفته اید، بشویید و خشک کنید. برای استرلیزه شدن شیشه، می توانید آنها را به مدت 20 دقیقه در آب جوش بگذارید، سپس شیشه ها را بیرون بیاورید و کاملا خشک کنید.
حبه های سیر را پوست بگیرید. روی خیارها را با یک سوزن، چند سوراخ ایجاد کنید و در شیشه بچینید. بین خیارها را سیر، ترخون، شوید، فلفل تند و تخم گشنیز بریزید. نخودها یا تکه های زاج را هم روی مواد قرار دهید.
برای آموزش ادامه مراحل روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.
سوالات متداول درباره انواع شوری با سبزیجات و صیفی جات مختلف
ترکیب سبزی شور چیست؟
ترکیب سبزی انواع شور سلیقه ای است ولی به طور مرسوم ترخون، نعنا، جعفری، شوید و کرفس جزو ترکیبات سبزی انواع شور هستند.
میزان نمک و سرکه در شور گل کلم چقدر است؟
برای طرز تهیه انواع شور خانگی، میزان نمک در کلم شور 4 قاشق غذاخوری سر پر، به ازای هر 1/5 لیتر آب جوشیده است. به ازای این میزان آب، باید یک پیمانه (هر پیمانه ای که با آن آب را اندازه گرفته اید) سرکه اضافه کنید.
برای طرز تهیه شور فوری چه کار باید بکنیم؟
برای طرز تهیه انواع شور، اگر می خواهید شور یا ترشی شما، فوری و سریع برسد و آماده شود، کافی است در حین جوشیدن آب و نمک، مواد ترشی را هم با آب نمک بجوشانید تا کمی نرم شوند. سپس شعله را خاموش کنید و بعد از سرد شدن، مواد شور را در بطری بریزید و درب آن را ببندید.
ترکیب سبزی شور گل کلم شامل چیست؟
ترکیب سبزی شور گل کلم شامل ترخون، نعنا و جعفری خشک یا تازه است.
منبع: افق کوروش