نوآوری در زمینه شناسایی آلاینده های مواد غذایی توسط دانش بنیان ها

به گزارش پری بلاگ، به گزارش خبرنگاران به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی امروز در مراسم رونمایی از دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه در حضور دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: طرح جامع سلامت ملی از روزهای آغازین شکل گیری مورد توجه نهاده شد و تمام دستاوردها ناشی از اهتمام ویژه اساتید و محققین دانشگاه و استفاده از ظرفیت های بین المللی بوده است.

نوآوری در زمینه شناسایی آلاینده های مواد غذایی توسط دانش بنیان ها

وی با اشاره به اهمیت توجه به ایمنی و سلامت مواد غذایی در سراسر جهان، گفت: رقابت های فشرده در زمینه تهیه غذای سالم موجب شده این موضوع سلامت محور، به یک منازعه در راهبردهای استراتژیک جهانی تبدیل گردد. شناسایی تقلبات، اثبات اصالت و ردیابی آلاینده ها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

زالی تکنولوژی های موجود در زمینه اثبات کیفیت مواد غذایی را بسیار پیچیده خواند و گفت: پیش بینی می گردد در تمام کشورها 5 تا 20 درصد تقلب در صنعت مواد غذایی صورت می گیرد که این اقدام علاوه بر مخاطرات سلامت محور، جنبه های سو اخلاقی را هم در بر می گیرد. کشور ما نیز از این آمار مستثنی نیست.

وی با اشاره به تکنولوژی های پیشرفته در کشور و دستاوردهای طرح جامع سلامت ملی در مرکز تحقیقات سلامت غذا، اظهار داشت: کاربرد یکی از دستاوردهای این مرکز تحقیقات شناسایی آفت کش هاست که برای فرهنگ سازی در حوزه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه 211 آفت کش در مزارع کشاورزی استفاده می گردد که بیشتر آفت کش های ترکیبی کاربرد دارد، اضافه نمود: متاسفانه آفت کش های ترکیبی نیز اثرات سو بسیار زیادی دارد.

وی با تاکید بر لزوم سرعت بخشیدن به پیشرفت فناوری نوین تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی به ویژه در مبادی ورودی، گفت: وجود آنتی بیوتیک ها و مواد هورمونی در بعضی مواد غذایی فوبیای اجتماعی ایجاد نموده است، همچنین وجود این مواد علاوه بر ایجاد سویه های مقاوم، آلرژی و حتی اضافه وزن نیز به همراه دارد. از طرفی از سال 2012 اقبال جهانی به سمت مواد غذایی بدون آنتی بیوتیک بوده است.

زالی تاکید نمود: پایبندی به اصالت مواد غذایی در صادرات، نقطه قوت محسوب می گردد و فراوری مواد غذایی نامرغوب اعتبار و وجاهت بین المللی کشور را زیر سوال می برد.

وی ضمن درخواست همکاری از معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برای برقراری ارتباط هوشمند و هدفمند با دانشگاه های برتر بین المللی حوزه کشاورزی، گفت: همکاری های اخیر با دانشگاه واخنینگن هلند، دانشگاه برتر در زمینه کشاورزی در قالب طرح جامع سلامت ملی منجر به انتقال فناوری، بومی سازی و درون زایی شده که گسترش اینگونه ارتباطات و استمرار طرح جامع سلامت ملی نیازمند حمایت های بیش از پیش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: نوآوری در زمینه طیف سنجی ها و شناسایی آلاینده ها با همت شرکت های دانش بنیان محقق شد، باید به این شرکت ها با توان مالی خردتر توجه ویژه کرد، چراکه ارزش آن ها در بحران کرونا بیش از هر زمان دیگری احساس شد.

وی بر اهمیت به کارگیری علوم هوش مصنوعی در اجرای برنامه های جامع سلامت ملی تاکید نمود.

در حاشیه این مراسم از محصولات فناورانه در حوزه شناسایی آفت کش ها، آلاینده ها، تقلبات و تشخیص اصالت و کیفیت مواد غذایی رونمایی شد.

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 16 بهمن 1399 بروزرسانی: 16 بهمن 1399 گردآورنده: pariblog.ir شناسه مطلب: 411

به "نوآوری در زمینه شناسایی آلاینده های مواد غذایی توسط دانش بنیان ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نوآوری در زمینه شناسایی آلاینده های مواد غذایی توسط دانش بنیان ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید