چرا خوردن غذا در اواخر شب منجر به افزایش وزن و دیابت می شود؟
به گزارش پری بلاگ، دانشمندان مکانیسمی را کشف کرده اند که ارتباط بین خوردن دیروقت غذا در شب با افزایش وزن و دیابت را مشخص می کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از مدیکال اکسپرس، ارتباط بین زمان خوردن، خواب و چاقی به خوبی شناخته شده؛ اما به خوبی درک نشده است. تحقیقات نشان می دهند که تغذیه بیش از حد می تواند ریتم شبانه روزی را مختل کند و بافت چربی را تغییر دهد.
تحقیقات نو Northwestern برای اولین بار نشان داده است که آزاد شدن انرژی ممکن است مکانیزم مولکولی باشد که از طریق آن، ساعت های داخلی ما و تعادل انرژی را کنترل می کنند.
دانشمندان همچنین دریافته اند که روز، زمان ایده آل در محیط نوری چرخش زمین است. زمانی که بهینه ترین زمان برای اتلاف انرژی به عنوان گرما است. این یافته ها پیامد های گسترده ای از رژیم غذایی گرفته تا کم خوابی و نحوه تغذیه بیمارانی که به کمک های غذایی طولانی مدت نیاز دارند، دارد.
مقاله با عنوان تغذیه با محدودیت زمانی چاقی را از طریق ترموژنز چربی کاهش می دهد در مجله Science منتشر خواهد شد.
دکتر جوزف تی باس، نویسنده مقاله مرتبط استاد پزشکی چارلز اف کترینگ در دانشکده فاینبرگ دانشگاه نورث وسترن گفت: عدم اهمیت دادن به ساعت بدن، در واقع عدم توجه به متابولیسم بدن است.
وقتی حیوانات از رژیم غذایی کافه تریا به سبک غربی پرچرب و کربوهیدرات بالا استفاده می کنند، ریتم ساعت بدن به هم می خورد.
ساعت بدن به زمان غذا خوردن افراد حساس است، به ویژه در بافت چربی و این حساسیت با رژیم های غذایی پرچرب از بین می رود. وقتی افراد زمانی که باید بخوابند شروع به خوردن بیشتر می کنند، در واقع ریتم زمانی بدنشان را بهم می زنند.
چلسی هپلر، عضو فوق دکترا در آزمایشگاه باس، اولین نویسنده بود و بسکمک از آزمایش های بیوشیمی و ژنتیکی را انجام داد که فرضیه تیم را پایه گذاری کردند. رانا گوپتا که اکنون در دانشگاه دوک مشغول به کار است، نیز یکی از همکاران کلیدی بود.
برای بررسی به هم زدن ساعت داخلی در این مطالعه، موش هایی که شب بیدار هستند به طور انحصاری در طول دوره غیرفعال (روشن) یا در دوره فعال (تاریک) با رژیم غذایی پرچرب تغذیه شدند.
در عرض یک هفته، موش هایی که در ساعات روشنایی تغذیه شده بودند در مقایسه با موش هایی که در تاریکی تغذیه می شدند، وزن بیشتری اضافه کردند.
این تیم همچنین دما را روی 30 درجه تنظیم کرد، جایی که موش ها کمترین انرژی را صرف می کنند تا تأثیر دما بر یافته های خود را کاهش دهند.
در واقع ثابت نگه داشتن دما، باعث شد که ریتم بدن تغییر کند و موش های شب بیدار، افزایش وزن کمتری نسبت به موش هایی که روز ها بیدار می مانند، پیدا کنند.
هپلر گفت: ما فکر می کردیم شاید جزء تعادل انرژی وجود داشته باشد که در آن موش ها انرژی بیشتری را صرف خوردن در زمان های خاص می کنند.
محققان دریافته اند موش هایی که از نظر ژنتیکی ترموژنز یا انتشار گرما از طریق سلول های چربی افزایش یافته بودند، از افزایش وزن جلوگیری کردند و سلامت را بهبود بخشیدند.
ساعت ها در سطح بافت چربی به سلامت متابولیک کمک زیادی می کنند و ما هنوز نمی دانیم این کمک چقدر است.
منبع: فرارو