خبرنگاران خیریه ها مردم را با مسائل اقشار آسیب پذیر آشنا نمایند
به گزارش پری بلاگ، تهران - خبرنگاران - مدیرعامل موسسه خیریه دارالاکرام گفت: مردم اگر مشکل دیگران را خوب درک نمایند و بدانند آسیبی که در این شرایط کرونایی متحمل شده اند، برای اقشار آسیب پذیرجامعه چند برابر بوده، بی تفاوت نخواهند بود، از این رو این وظیفه سازمان های مردم نهاد و خیریه ها است که مردم را با مسائل افراد کم برخوردار بیش از پیش آشنا نمایند.

مصطفی میراحمدی زاده روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرنگاران، با بیان اینکه در شرایط کنونی با شیوع بیماری کرونا و مسائل معیشتی، مردم فشار اقتصادی بیشتری را تجربه می نمایند، اضافه کرد: ممکن است در این شرایط مردم دچار مشکل شوند اما باید به خاطر داشته باشند که افرادی در جامعه هستند که مسائل و آسیب های آنها نسبت به گذشته چندبرابر شده است.
وی ادامه داد: این وظیفه سازمان های مردم نهاد(سمن ها) است که مسائل گروه های آسیب پذیر را برای جامعه ملموس تر نمایند. درست است که یاری های مردمی جنبه رضایت باطنی را برای فرد نیکوکار به همراه دارد اما با نگاهی واقع گرایانه باید بدانیم ما با یاری به اقشار آسیب دیده در واقع آینده خود و فرزندانمان را نیر نجات می دهیم.
مدیرعامل موسسه دارالاکرام اضافه کرد: کرونا با ابعاد شیوع جهانی خود نشان داد که همه ما سوار یک کشتی هستیم و نمی توانیم به مسائل یکدیگر بی تفاوت باشیم. چون اگر این کشتی آسیب ببیند، همه غرق خواهیم شد.
میراحمدی زاده با بیان اینکه در شرایط کنونی خیریه ها و سازمان های مردم نهادی پیروز هستند که شفافیت اقتصادی و اعتماد بیشتری میان مردم دارند، تاکید نمود: اغلب سمن ها حیات شان به یاری های مردمی وابسته است و در شرایط کنونی به مشکل برخورده اند. از طرفی کرونا فرصتی بوده تا برخی خیریه ها به مسائل خود پی ببرند. در حال حاضر به دلیل بروز مسائل اقتصادی مردم اغلب به خیریه هایی که بیشتر مورد اطمینانشان است یاری می نمایند. به همین دلیل این فرصت خوبی است تا برخی از خیریه ها که به مشکل برخورده اند، بر روی بحث شفاف سازی اقتصادی خود و جذب اعتماد مردم کار نمایند و از مسائل داخلی و درون سازمانی شان بکاهند.
وی توضیح داد: اکنون خیریه ها به چند روش دچار مشکل شده اند. یکی کاهش یاری های مردمی است. دیگری نیکوکارانی هستند که وقت و تخصص خود را با خیریه ها و جامعه هدفشان سهیم می شدند اما در حال حاضر به دلیل رعایت فاصله گذاری اجتماعی این مسئله نیز محدودتر از قبل رخ می دهد زیرا جامعه هدف خیریه ها که اغلب گروه های آسیب پذیر جامعه هستند نیز رفت و آمدهایشان محدود شده. در نتیجه نمی توانند از یکسری خدمات به صورت حضوری بهره مند شوند. این درحالیست که با آنلاین شدن آموزش ها، این بار مشکل عدم دسترسی افراد کم برخوردار به وسایل الکترونیکی مطرح است. اگر آنها به این ابزار دسترسی نداشته باشند عملا نمی توانند آموزش ها را دریافت نمایند.
میراحمدی زاده اظهار داشت: مردم اگر مشکل افراد دیگر را خوب درک نمایند و بدانند آسیبی که خود در این شرایط متحمل شده اند، برای گروهی دیگر از جامعه چندبرابر بوده، بی تفاوت نخواهند بود. به همین دلیل این وظیفه سازمان های مردم نهاد و خیریه ها است که مردم را با مسائل گروه های آسیب پذیر بیش از پیش آشنا نمایند.
مدیرعامل موسسه دارالاکرام اضافه کرد: یکی از راهکارهای فنی برای نجات خیریه ها در این شرایط می تواند افزایش تعداد حامیان و کاهش مبلغ حمایتشان باشد.
وی شرح داد: برای مثال گردش اقتصادی یک خیریه در سال 20 میلیارد است که این را از پنج هزار نیکوکار دریافت نموده است. اما اگر حامیان خود را افزایش بدهد با مبلغ کمتر، یعنی 20 میلیارد را از 20 هزار نفر دریافت کند و در این میان با سخت تر شدن شرایط پنج هزار نفر حامی ریزش نمایند، باز 15 هزار حامی برای یاری وجود دارند. حال مبلغ یاری ها می تواند کم باشد. برای مثال حامی به جای 200 هزار تومان در ماه 20 هزار تومان یاری کند. پس در هنگام سخت تر شدن شرایط وقتی این اتفاق بیفتد برای حامی نیز برای یاری مسئله ای ایجاد نخواهد شد.
میراحمدی زاده با بیان اینکه در شرایط کنونی شاید تعدادی از حامیان ریزش نموده باشند اما وضع اقتصادی عده ای از حامیان نیز بهتر از قبل شده، تاکید نمود: درست است که مسائل اقتصادی به وجود آمده اما ثروت هنوز در کشور هست. اما باید به دنبال راهکارهایی برای جذب این یاری های مردمی باشیم. برای مثال شاید شرایط عده ای از حامیان و نیکوکاران بد شده باشد اما از آن طرف شرایط یک سری از بانیان امر خیر مثل افرادی که در بورس یا بازار سکه فعالیت می نمایند بهتر شده و بیش از قبل به خیریه های مدنظرشان یاری اقتصادی می نمایند. پس مسیرهای جذب این یاری ها برای خیریه ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
منبع: ایرنا